Më shumë se 50 martesa janë realizuar në Shkup që nga fillimi i krizës me koronavirusin

Desk
By Desk May 6, 2020 21:27

Më shumë se 50 martesa janë realizuar në Shkup që nga fillimi i krizës me koronavirusin

Ace dhe Natasha Shekerovski nga Shkupi, sot në Ditën e Shën Gjergjit thanë “po-në” fatlume. Ata janë një nga çiftet që pas disa muajsh lidhje dashurie, regjistruan martesën e tyre civile në Zyrën e Regjistrimit, sepse për shkak të pandemisë, Porta Makedonija është e mbyllur, përcjell FLAKA.

“Është një ndjenjë e shkëlqyer tani pas 6 muajsh, së bashku. Dasma do të jetë në shtator. Do të ketë deri në 200 të ftuar, dhe tani në mënyrë modeste. Është një orë policie në 19:00, dhe ne madje mund të festojmë tani. Dhe në një veshje të plotë në kontekstin e masave mbrojtëse”, thonë Ace dhe Natasha Shekerovski të porsamartuar.

Që nga fillimi i gjendjes së jashtëzakonshme në mars deri tani, numri i martesave të regjistruara civile po rritet, thonë ofiqarët.

“Ka më shumë se 50. Po. Disa nga kurioziteti, në një kohë kurorëzimi, në një kohë të pandemisë, duan të martohen. Martesa të përziera, kur njëri bashkëshort është i huaj, kështu që për të zgjidhur qëndrimin e tyre në vend, një nuse shtatzënë, në mënyrë që foshnja të mos jetë jashtëmartesore, ata shtyjnë dasmat e tyre, por lidhin kurorë”, thotë Cena Angelovska – ofiqare.

Në gjendjen aktuale të jashtëzakonshme, në vendin tonë martesat përmbyllen me praninë fizike vetëm të të rinjve dhe dëshmitarëve. Dhe disa vende të botës kanë futur martesën përmes konferencave me video ose në hapësira të hapura. FLAKA

Desk
By Desk May 6, 2020 21:27