Me transport publik vizitoi 10 vende në 24 orë

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 24 Nëntor, 2022 20:02

Me transport publik vizitoi 10 vende në 24 orë

Jo Kibble udhëtoi nga Londra në jug të Holandës, për sfidën e tij të udhëtimit në sa më shumë vende të ishte e mundur, brenda një dite.

Ai ia doli të shkonte në 10 vende, brenda 24 orëve, duke përdorur vetëm transportin publik: autobusë, trena, tramvaje dhe biçikleta me qira. Kibble udhëtoi për në Belgjikë, Luksemburg, Gjermani, Francë, Zvicër, Lihtenshtajn, Austri dhe Sllovaki, duke përfunduar rrugëtimin në Republikën Çeke. “Ishte një përvojë fantastike. Unë shpresoja të arrija në 11 vende, por një tren i prishur në Alsace, Francë, më anuloi planin për të hyrë edhe në territorin hungarez. Gjatë udhëtimit, mora tetë trena, pesë autobusë, një tramvaj dhe një biçikletë me qira. Mu desh të qëndroja në vagonë të mbushur plot, por edhe në një tren ekspres të klasit të parë, duke shijuar peizazhin e jashtëzakonshëm të Alpeve Austriake”, tha Kibble. Tetë muaj më parë, Jo Kibble kishte sfiduar veten në një udhëtim të ngjashëm, për të parë sa larg mund të arrinte vetëm me trena nga Londra, në 24 orë.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 24 Nëntor, 2022 20:02

27
Nën
Shkoi për gjueti me shokë, por mbeti i plagosur në rrethana ende të pazbardhura, në...
27
Nën
Sot tifogrupi Ballistët i bëjnë 30 vite. Në këtë 30 vjetor ata kanë festuar si...
27
Nën
Nën patronatin e Ali Ahmetit – Kryetar i Bashkimit Demokratik për Integrim, nesër me fillim...
27
Nën
Në mbledhjen e përbashkët mes Kuvendeve të Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës, gjatë...