Mediat amerikane: Joe Biden fiton zgjedhjet Presidenciale

Desk
By Desk November 7, 2020 18:12

Mediat amerikane: Joe Biden fiton zgjedhjet Presidenciale

Mediat amerikane shkruajnë se Joe Biden do të bëhet presidenti i 46-të i Shteteve të Bashkuara. Sipas projektit të CNN, pasi një fitore në shtetin ku ai lindi e vendosi atë mbi 270 votat elektorale të nevojshme për të fituar.

Me 20 votat elektorale të Pensilvanisë, Biden tani ka një total prej 273 votash elektorale.

Para se të bëhej i nominuari për president i Demokratëve, Biden shërbeu si nënkryetar nën ish Presidentin Barack Obama. Ai është gjithashtu senatori më jetëgjatë i Delaëare.

Gjatë gjithë fushatës së tij, Biden ka argumentuar se “shpirti i kombit” është në rrezik dhe ka premtuar se ai do të kërkojë të shërojë një vend të thyer nga presidenca e Trump.

Desk
By Desk November 7, 2020 18:12