Mendime të ndryshme në qeveri për ribalancin

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 5 Shtator, 2018 21:32

Mendime të ndryshme në qeveri për ribalancin

A ka nevojë Maqedonia për një ribalanc të buxhetit apo jo? Duke shpjeguar se si do të zgjidhen borxhet e komunave, kryeministri Zoran Zaev tha në ditën e parë shkollore se thesari i shtetit do të ryshqirtohet në tetor dhe sot Ministri Tevdovski kategorikisht thotë se nuk ka nevojë për këtë sepse prodhimi industrial, eksportit, grumbullimit të taksave dhe huadhënies. Këto tregues makroekonomikë tregojnë se buxheti është në gjendje të shkëlqyer, siguron ai, përcjell FLAKA.

Zgjidhja përfundimtare e borxheve të vjetra është me ndihmën e shtetit. Me ribalancin në tetor, të gjitha fondet do të ndahen për zgjidhje të përhershme të borxheve të komunave, tha kryeministri Zaev.

Ndoshta pas shumë vitesh kemi likuiditet të shkëlqyer, mund të realizojmë gjithçka, asgjë nuk pret në thesar. Nga ky aspekt, nuk ka nevojë për Ribalanc, ne vazhdojmë ta analizojmë atë, prandaj nëse duhet të bëjmë korrigjime, do të njoftojmë, tha ministri i financave Dragan Tevdovski.

Pas këtyre mendimeve ndryshe nga Qeveria bëjnë të qartë se vendimi i ribalancit do të koordinohet. FLAKA

 

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 5 Shtator, 2018 21:32