Meteori gjigant do të kalojë afër Tokës

Desk
By Desk April 28, 2020 23:01

Meteori gjigant do të kalojë afër Tokës

Lokacioni më i afërm i meteorit që do të jetë me Tokën do të jetë 16 herë më larg se Hëna, ndërsa nuk ka rrezik për t`u përplasur në Tokë.

Një meteor gjigant në Sistemin Diellor do të kalojë afër Tokës.

Sipas lajmit në ueb faqen space.com, meteori i quajtur “1998 OR2” me diametër prej 2,4 kilometra, pritet të kaloj 6,3 milionë kilometra afër Tokës.

Lokacioni më i afërm i meteorit që do të jetë me Tokën do të jetë 16 herë më larg se Hëna, ndërsa nuk ka rrezik për t’u përplasur në Tokë.

“1998 OR2” u zbulua më 24 korrik 1998 nga astronomët në Observatorin Haleakala në shtetin Hawaii të SHBA-ve, është një ndër asteroidët më të ndritshëm dhe më i madh.

Desk
By Desk April 28, 2020 23:01