Micevski: Data e zgjedhjeve propozuar nga Zaev është realisht dhe fizikisht e pamundur

Micevski: Data e zgjedhjeve propozuar nga Zaev është realisht dhe fizikisht e pamundur

Nikolla Micevski nga VMRO-DPMNE në Tv 24 tha se ai nuk pajtohej me pretendimin e qeverisë se situata ishte nën kontroll dhe tha se vendkalimet e pakontrolluara kufitare në fillim të krizës dhe reagimi i ngadaltë i qeverisë kontribuan në këtë situatë, përcjell FLAKA.

“Karantina 58-orëshe është shumë, duhet të ketë kohë që qytetarët të dalin dhe duhet të merret parasysh momenti psikologjik i qytetarëve. Karantina e Pashkëve ishte e gjatë dhe qytetarët reaguan me ndjeshmëri. Të gjithë duhet të punojmë në edukimin shëndetësor dhe nëse nuk e kuptojmë si duhet, pandemia do të zvarritet. Kemi rreth 100 të infektuar të rinj ose rreth 10-11 të vdekur. Ajo që kontribuoi në këtë situatë të tërë për mua është qëndrimi i butë i qeverisë që në fillimin e krizës në lidhje me ardhjen e parë të njerëzve që punojnë jashtë vendit dhe kontrollin e pakontrollueshëm të vendkalimeve kufitare dhe qëndrimin apo lëvizjen e tyre përmes Republikës së Maqedonisë. Kjo zgjeroi pandeminë në Republikën e Maqedonisë, jo se Republika e Maqedonisë do të ishte imune ndaj gjithë situatës nga ajo që po ndodh. Sidoqoftë, reagimi i ngadaltë i qeverisë, duke mos marrë seriozisht sa duhet problemet që u shfaqën në fillim, kontribuoi në ardhjen tonë në këtë situatë”, tha Micevski.

Lidhur me zgjedhjet, Micevski tha se pikëpamjet e partive politike janë të qarta, ato mbeten në katër qendrimet e mëparshme për zgjedhjet.

“Data që u fiksua nga Zaev realisht dhe fizikisht e paarritshme. Është në interes të shtetit që të ketë një datë kur nuk do të ketë asnjë rrezik për shëndetin e qytetarëve, do të ketë zgjedhje të drejta, të monitoruara nga vëzhguesit, dhe kjo aktualisht është e pamundur”, tha Micevski. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 21 Maj, 2020 22:08

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.