Micevski: Nuk do të bëjmë pazare me amnisti për mbrojtësit e Kushtetutës për të votuar ndryshimet kushtetuese

Redaksia
By Redaksia 6 Shkurt, 2023 22:38

Micevski: Nuk do të bëjmë pazare me amnisti për mbrojtësit e Kushtetutës për të votuar ndryshimet kushtetuese

Nuk do të ketë treg me kushtetutëmbrojtësit dhe të dënuarit e 27 prillit me ndryshimet kushtetuese, nuk e duan as këtë. Nga ato që kemi si informacion dhe nga avokatët që flasin, nuk duan të trajtohen si terroristë në fund të ditës, prandaj ky ligj për amnisti është për të korrigjuar gabimin e madh me Ligjin për Amnistinë e 2018 dhe drejtësinë selektive, tha për “10 minuta” në TV21, koordinatori i Grupit Parlamentar të VMRO-DPMNE-së dhe koalicionit Nikolla Micevski, përcjell FLAKA.

Micevski theksoi se mbrojtësit e kushtetutës janë shantazhuar për të thënë se kanë bërë diçka për të marrë dënime më të lehta, nuk e kanë bërë këtë dhe nuk kërkojnë mëshirë por drejtësi.

“Prandaj ne si grup parlamentar, me iniciativën e dy avokatëve, i thirrëm në takim, ua theksuam vërejtjet, ata u pajtuan dhe ajo nismë është dorëzuar në Kuvend më 3 shkurt. Seanca e parë është më 13 shkurt, presim që të mos kemi asnjë pengesë apo keqpërdorim teknik të procesit nga ana e Xhaferit dhe e njëjta do të jetë në rend dite”, tha Micevski.

Ai shtoi se e rëndësishme është që të gjithë të dënuarit të mbulohen dhe me këtë zgjidhje ligjore do të korrigjohet drejtësia selektive.

Micevski shtoi se nëse e ndjekim të gjithë këtë proces do të shohim se ndryshimet e paralajmëruara kushtetuese janë shpallur pas miratimit të propozimit francez, pastaj qeveria i ka kaluar në fillim të këtij viti, kështu që tani, sipas tij, struktura të caktuara të SDS thonë se kjo do të ndodhte në pranverë apo verë, madje shkoi deri aty sa kjo përbërje e mandatuar nuk do të bëjë ndryshime kushtetuese.

“Pse po e them këtë? Sepse shihet kohezioni që ekziston në grupin parlamentar të VMRO-DPMNE-së dhe partnerëve të koalicionit dhe me ligjin e fundit që e kemi dorëzuar, Ligjin për amnisti”, tha Micevski. FLAKA

Redaksia
By Redaksia 6 Shkurt, 2023 22:38