Mickoski: 4 në vend të një fundjave pa TVSH dhe 5% rritje të pensioneve

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 29, 2020 20:42

Mickoski: 4 në vend të një fundjave pa TVSH dhe 5% rritje të pensioneve

Lidhur me paketën e katërt të masave ekonomike dhe sociale të propozuara nga qeveria e Zoran Zaev, udhëheqësi i VMRO-DPMNE tha se ato nuk janë të mjaftueshme dhe se problemi më i madh është fakti që masat e mëparshme të propozuara nga qeveria nuk ishin përmbushur siç ishte planifikuar, përcjell FLAKA.

Mickoski shtoi se VMRO-DPMNE nuk do të mbështesë një zgjidhje ligjore fundjavë pa TVSH nga 10 deri në 12 tetor, duke nënvizuar se qytetarëve u ishte premtuar se do të ketë 4 fundjava të tilla në shtator.

Ne kërkojmë që ajo që ishte premtuar të përmbushej, tha Mickoski, pra 4 në vend të një fundjave pa TVSH.

Ai theksoi se partia më e madhe opozitare do të kërkojë ndryshime ligjore që do të kërkojnë një rritje prej 5% të pensioneve për të gjithë qytetarët, e cila ishte premtuar tashmë nga qeveria, dhe do të propozojë ndihmë më të madhe për punëtorët e falimentuar dhe të papunët.

Gjithashtu, sipas Mickoskit, shumica e punëtorëve kulturorë janë shpallur një kategori e cenueshme shoqërore, e cila është një vendim katastrofik. Me 6,000 denarë ndihmë të njëhershme, ju po i fyeni ata njerëz, thotë Mickoski.

Ne propozuam një masë fantastike, tha Mickoski, në vend të kartelave, qeveria duhet të mbulojë participimin e studentëve, një vakt të nxehtë në shkolla, nëse ata duan të shkarkojnë barrën e shkaktuar nga pandemia. FLAKA

TOP TEMA, TV TELMA

 

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 29, 2020 20:42