Mickoski: Emërimi i të dënuarit Buçkovski është hyrje në një skenar të ri apokaliptik

Redaksia
By Redaksia 2 Dhjetor, 2020 20:51

Mickoski: Emërimi i të dënuarit Buçkovski është hyrje në një skenar të ri apokaliptik

Kryetari i VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski nga protesta e sontme në Kumanovë tha se emërimi i Vllado Buçkovskit si ndërmjetës në negociatat me Bullgarinë është një hyrje e një skenari apokaliptik, përcjell FLAKA.

“Këtë herë unë gjithashtu dua të paralajmëroj publikun maqedonas, popullin maqedonas, kombin maqedonas, qytetarët e Maqedonisë se emërimi i ri i Vllado Buçkovski si ndërmjetës në mosmarrëveshjen me fqinjin tonë lindor, njeriu që kishte një dënim dhe pastaj përmes Gjykatës Supreme të Zoran Zaev, dhe ju e dini se si u morën ato vendime në Gjykatën e Lartë, njeriu i cili u dënua për përvetësim të pjesëve të tankeve, për tanket bullgare sot duhet të zgjidhë mosmarrëveshjen historike me Bullgarinë fqinje, është një hyrje në një skenar të ri apokaliptik, hyrje në një tradhti të re që do të duhet të bëhet kundër popullit maqedonas, kombit maqedonas dhe shtetit maqedonas, asimilimin e popullit maqedonas, historinë maqedonase, gjuhën maqedonase, traditën, zakonet dhe heqjen dorë nga pakica kombëtare maqedonase në fqinjin tonë lindor. Me këtë rast, Vllado Buçkovski është duke negociuar për të gjitha këto sot me urdhër të Zoran Zaev dhe nuk e di nëse ai njeri do të ketë sukses në këto shtatë ditë në periudhën që pason, ai me siguri do të përpiqet të marrë një pjesë të turpit që do t’i shkaktohet popullit maqedonas. Unë paralajmëroj popullin maqedonas, qytetarët e Maqedonisë që të monitorojnë nga afër se çfarë po përgatitet, çfarë po negociohet dhe VMRO-DPMNE si një parti politike që do të udhëheqë qeverinë e re, e cila do të jetë një qeveri e unitetit kombëtar nuk ka asnjë fjali të vetme nga një copë letër e mundshme që do të nënshkruhet nga dyshja Zaev dhe Buçkovski për të respektuar”, tha Mickoski. FLAKA

 

Redaksia
By Redaksia 2 Dhjetor, 2020 20:51