Mickoski: “Ilindeni është dita më e ndritshme në historinë e Maqedonisë”

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 2 Gusht, 2022 13:13

Mickoski: “Ilindeni është dita më e ndritshme në historinë e Maqedonisë”

Kryetari i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski, ka dërguar një mesazh urimi me rastin e festës shtetërore 2 gusht – Ilinden, në të cilën thekson se Ilindeni është dita më e ndritur në historinë e Maqedonisë.

Kjo ditë, thekson Mickoski, është simboli i lu*ftës maqedonase për liri dhe shtet, ditë që lidh dy epope dhe një ideal, dhe ai është ideali i Maqedonisë së lirë dhe të pavarur. Brezat e bijve dhe bijave të Maqedonisë lu*ftuan për të realizuar ëndrrën e lirisë. Ata u bashkuan nën flamurin e lirisë në vitin 1903, u bashkuan nën të njëjtin flamur në vitin 1944 dhe do të vazhdojnë të bashkohen. Drita e kësaj dite në kujtesën maqedonase nuk do të shuhet kurrë, sepse shkëndija që filloi me Republikën e Krushevës ishte pishtari që udhëhoqi partizanët në lu*ftën nacionalçlirimtare dhe flaka që digjej në zemrat e të gjithë maqedonasve gjatë vitit 1991 deri në pavarësinë përfundimtare.

Por kjo shkëndijë digjet dhe do të digjet në çdo gjeneratë të ardhshme të patriotëve maqedonas, sepse lu*fta e tyre e shenjtë është e përjetshme, për të siguruar një të ardhme më të mirë për veten dhe për çdo gjeneratë të ardhshme, thekson Mickoski. Kryetari i VMRO-DPMNE-së thekson se ne kemi një amanet historik për të ndërtuar dhe mbrojtur atdheun tonë nga të gjitha sfidat.

“Sot, lu*fta është e gjallë, si kurrë më parë, sepse rrjeti dhe hijet e së shkuarës janë varur mbi të ardhmen. Ideali për Maqedoninë dhe kohezioni i përgjithshëm në atë lu*ftë, që udhëhoqi paraardhësit tanë edhe në koh ët më të vështira dhe më të errëta, duhet të vazhdojmë, që të mos bëhemi përsëri monedhë për përmbysjen e dëshirave hegjemoniste të Ballkanit. Ideali për Maqedoninë dhe lu*fta për një të ardhme më të mirë janë dy gjëra për të cilat duhet të lu*ftojmë paralelisht, sepse apatia dhe varfëria që duan të na imponojnë është hapi i parë drejt shkatërrimit. Ne duhet t’i fitojmë këto beteja, të bashkuar pavarësisht nga përkatësia jonë etnike, fetare apo politike. Këto beteja do t’i bëjmë së bashku në mënyrë vëllazërore nën flamurin e Maqedonisë. Ilindeni qoftë i përjetshëm. Qofshin të përjetshëm idealet e Ilindenit, qoftë e përjetshme Maqedonia!”, thotë Mickoski në urim.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 2 Gusht, 2022 13:13