Mickoski: Kam marrë informacion që njerëzit e Zaevit bëjnë presion në Gjykatën Kushtetuese që diskutojë nesër për amnistinë

Desk
By Desk December 18, 2019 21:34

Mickoski: Kam marrë informacion që njerëzit e Zaevit bëjnë presion në Gjykatën Kushtetuese që diskutojë nesër për amnistinë

Kryetari i VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski sonte shkruan në profilin e tij në Facebook se kishte marrë informacione “informale” që Kryeministri Zoran Zaev kishte dërguar njerëz në Gjykatën Kushtetuese për të bërë presion për kushtetutshmërinë e amnistisë, përcjell FLAKA.

“Marrim më shumë informata informale që persona të dërguar nga Zoran Zaev, përmes kanaleve të tyre, po shtypin dhe drejtojnë pikën në lidhje me vlerësimin e kushtetutshmërisë së amnistisë që ishte aktuale para disa kohësh për t’u vendosur në axhendën e seancës së nesërme në Gjykatën Kushtetuese. Në të njëjtën kohë, dua t’ju kujtoj se kryetari i Gjykatës Kushtetuese është zgjedhur në detyrë, ndërsa Zoran Zaev është Kryeministër, dhe ju mund të supozoni se kjo lojë është e rregulluar. A është refuzimi i LSDM-së për të votuar për një interpretim autentik të neneve të ligjit të amnistisë që ata i kanë propozuar vetes një prelud për lojërat e ardhshme të amnistisë? Meqenëse të luash dyshe nuk është loja ime, unë dua të jem i qartë, Zoran Zaev është i vetmi politikan aktual që është amnistuar, por padyshim ai kryesor që interesohet për ndonjë amnisti të ardhshme për shkak të çështjeve aktuale që do të rekomandonte Pendarovski. Sidoqoftë, Zaev është akoma i heshtur për propozimin tim për të pasur një ndalim të amnistisë për politikanët dhe personat e amnistuar për të mos u marrë në të ardhmen me politikë. Heshtja thotë se Zaev është prekur personalisht nga të dy propozimet”, thotë Mickoski.

Ai shton se nuk do të ketë kompromise me drejtësinë, dhe qeveria që ai mendon se mund ta dredh bishtin, shpejti do të përballet me përgjegjësinë për shkeljen e ligjit. FLAKA

Desk
By Desk December 18, 2019 21:34