Mickoski: Kur unë kërkova shpallje të gjendjes së krizës para tetë muajve, Qeveria refuzoi

Desk
By Desk November 19, 2020 22:01

Mickoski: Kur unë kërkova shpallje të gjendjes së krizës para tetë muajve, Qeveria refuzoi

Kryetari i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski thotë se shpallje e gjendjes së krizës është hap prapa në luftën kundër coronavirusit.

“Para tetë muajve propozova shpalljen e gjendjes së krizës, atëherë përgjigjja e Zaevit ishte se shpallja e gjendjes së krizës nuk do t’i arrijë efektet, ndërsa Stevo Pendarovski deklaronte se për angazhimin e ushtrisë dhe resurseve nuk nevojitet gjendje krizë dhe se shteti nuk ka resurse për shpalljen e gjendjes së krizës në gjithë shtetin”, deklaroi Mickoski.

Mickoski tha se gjendja e jashtëzakonshme atëherë i dha pushtetit mundësi për keqpërdorime masive para zgjedhjeve dhe u regalizua ryshfeti në formë të kartelave pagesore, subvencione dhe dotacione.

“Kjo ishte ryshfet i drejtpërdrejtë dhe jo ndihmë. Tani kur u shpenzuan paratë, u harxhuan dy miliardë euro, kriza me COVID nuk u pakësua”, tha Mickoski.

Desk
By Desk November 19, 2020 22:01