Mickoski: Pas marrjes së pushtetit nga VMRO, do të krijojmë ekonomi të fuqishme

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 12, 2019 22:18

Mickoski: Pas marrjes së pushtetit nga VMRO, do të krijojmë ekonomi të fuqishme

Kryetari i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski, sot u takua me ambasadorët grekë dhe kinezë në vend, Dimitris Yannakis dhe Yang Zuo, përcjell FLAKA.

Sipas partisë opozitare, temat e në të dy takimet ka qenë zhvillimet aktuale politike në vend, zgjedhjet e ardhshme parlamentare dhe sfidat me të cilat Maqedonia po përballet ndërkombëtarisht.

Mickovski theksoi se angazhimi kryesor strategjik i Republikës së Maqedonisë mbetet anëtarësimi në Bashkimin Evropian dhe NATO.

“Kjo është arsyeja pse, menjëherë pas marrjes së pushtetit, VMRO-DPMNE menjëherë do t’i përkushtohet përmbushjes së reformave të rëndësishme, por edhe krijimit të një ekonomie të fortë me të cilën shteti dhe qytetarët mund të arrijnë standardet evropiane”, tha kreu i partisë.

Siç theksoi ai, qeveria aktuale e udhëhequr nga LSDM nuk ka arritur të zbatojë reformat kryesore dhe ka nxjerrë në pah gjyqësorin e skllavëruar, krimin dhe korrupsionin e nivelit të lartë.

Mickoski theksoi se vendit i duhet një kthim i menjëhershëm i sundimit të ligjit dhe se më në fund duhet të pastrojë krimin dhe korrupsionin që, siç tha ai, arriti në zenitn e tij pas ardhjes në pushtet të LSDM-së. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 12, 2019 22:18