Mickoski për marrëdhëniet mes Kovaçevskit dhe Petkovit: Shumë paradë në dëm të popullit maqedonas

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 21 Janar, 2022 21:28

Mickoski për marrëdhëniet mes Kovaçevskit dhe Petkovit: Shumë paradë në dëm të popullit maqedonas

Përshtypja ime është se e gjithë kjo duket pak më kulturore se sa ishte për publikun. Por thelbi është i njëjti që sa herë që qeveria bullgare duhet të bëjë ndonjë hap përpara, do të ketë përsëri disa justifikime, nëse ato justifikime do të jenë koalicion katër partish apo nuk do të kem dikë tjetër që do të jetë një konfirmim në marrëdhëniet, gjithmonë do të ketë arsyetim vetëm për të mos bërë një hap përpara në drejtim të ndërtimit të besimit, thotë kryetari i VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski në intervistë për TV Sitel, përcjell FLAKA.

Kryetari i VMRO-DPMNE-së, Mickoski vlerësoi se në raportet mes Kovaçevskit dhe Petkovit ka shumë paradë, e pak thelb dhe e gjithë kjo në dëm të popullit maqedonas.

“Ndryshe, e gjithë kjo si shfaqje para perdes duket interesante, sidomos për diplomatët nga Bashkimi Evropian, sidomos për diplomatët që janë prezent në vend, por pa përmbajtje. Ne kemi nevojë për substancë. Cili është thelbi? Thelbi është se ne humbëm disa pozita negociuese, Ali Ahmeti ofroi atje me ndryshime të reja në Kushtetutë, Bojan Mariçiq ofroi atje që praktikisht ta linin në ujë pakicën maqedonase në Bullgari etj.”, tha Mickoski.

Mickoski beson se gjithmonë do të hasim në pengesa nga Bullgaria.

“Kam një ndjenjë që e gjithë kjo po ndodh me shumë paradë, por pa substancë. Mendoj se tani e tutje, duke përfshirë edhe takimin kur do t’i kërkojmë qeverisë bullgare të bëjë diçka për të ndërtuar besimin me Maqedoninë dhe popullin maqedonas, gjithmonë do të hasim dy pengesa, e para është të kemi një koalicion shumëpartiak, i cili mund të bjerë në çdo moment dhe e dyta kushdo pas nesh do të jetë konfirmim i çështjes”, tha Mickoski. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 21 Janar, 2022 21:28