Mickoski: Propozimi francez erdhi pasi qeveria e pranoi, kam informacione se një ekip negociator po zhvillon bisedime sekrete në Sofje

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 29 Qershor, 2022 21:01

Mickoski: Propozimi francez erdhi pasi qeveria e pranoi, kam informacione se një ekip negociator po zhvillon bisedime sekrete në Sofje

Kërkesat e Sofjes zyrtare janë aq maksimaliste sa që edhe ata që janë aty këto 2-3 ditë dhe negociojnë në emër të qytetarëve pa e di se çfarë mandati u ka dhënë. Ato kërkesa nuk janë të pranueshme sepse janë aq maksimaliste saqë janë realisht jashtë logjikës së shëndoshë dhe jashtë të gjitha vlerave evropiane, tha kryetari i VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski në intervistë për TV Sitel, përcjell FLAKA.

“Ky propozim i fundit është absolutisht asimetrik dhe është 100-0 në favor të fqinjit tonë lindor. “Edhe pse duhet të jemi realist, ai propozim nuk do të ishte në tavolinë nëse dikush nuk do ta kishte pranuar më parë atë propozim”, tha Mickoski.

Mickoski shtoi se nëse ishte Kovaçevski, qoftë Osmani apo dikush tjetër rreth tyre të jetë realist, nuk do të lejojë që administrata e BE-së apo vendi që kryeson të vendosë një propozim të tillë në tavolinë pa marrë pëlqimin e palëve. negociojnë.

“Qeveria atëherë po debatonte se nuk e dinte se çfarë propozimi dhe se nuk e kishte marrë ende atë propozim dhe më pas doli se në fakt ata kishin negociuar për disa muaj. “Rrëfimet se ai nuk është pranuar janë vetëm për shkak se ka dalë populli, për faktin se ka dalë VMRO-DPMNE dhe ne kemi marrë jo shoqërore”, tha Mickoski.

Mickoski apeloi deri te mediat që të hetojnë negociatat sekrete, sepse sipas informacioneve tona, Meto Belevski dhe Agnesa Rusi kanë qenë ditët e fundit në Sofjen zyrtare për të negociuar protokollin.

Mickoski konstatoi se qëndrimi ynë është i qartë dhe i saktë dhe se nuk ka negociata për gjuhën, asnjë fusnotë nuk është e pranueshme për ne si parti politike dhe për mua. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 29 Qershor, 2022 21:01