Mickovski në takimin e liderëve ka sugjeruar linja të kuqe për t’iu përgjigjur Bullgarisë, Zaev dhe Pendarovski janë pajtohen

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 21, 2019 21:27

Mickovski në takimin e liderëve ka sugjeruar linja të kuqe për t’iu përgjigjur Bullgarisë, Zaev dhe Pendarovski janë pajtohen

Maqedonia duhet të miratojë urgjentisht një rezolutë që i përgjigjet Deklaratës së Bullgarisë, e cila përcakton kushte të reja që shkelin gjuhën dhe historinë maqedonase, dhe të cilat do të vendosin linja të kuqe, sugjeroi Hristijan Mickoski në takimin e djeshëm te Presidentin Stevo Pendarovski. Të gjithë liderët e partive, përfshirë Kryeministrin Zaev dhe Presidentin Pendarovski, ranë dakord për propozimin, konfirmoi VMRO-DPMNE për “Fokus.mk”, përcjell FLAKA.

Igor Janushev, megjithatë, në konferencën e sotme për shtyp tha se ishte e pashmangshme të përgjigjesh nga pala maqedonase.

“Për sa i përket të gjitha reagimeve ndaj kësaj Deklarate, është e pashmangshme nga ana jonë që Republika e Maqedonisë të ketë një reagim ndaj një Deklarate të tillë që praktikisht të gjithë, përfshirë Pendarovski dhe Zaev, ranë dakord se ishte e nevojshme një përgjigje urgjente. Do të shohim brenda disa ditësh se si do të lëvizë kjo gjë. Nëse ata nuk e marrin këtë iniciativë, VMRO-DPMNE do ta bëjë këtë”, tha Janushev. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 21, 2019 21:27