Mickoski: Pas premtimeve të mëdha të Zaevit, erdhën zhgënjime të mëdha

Mickoski: Pas premtimeve të mëdha të Zaevit, erdhën zhgënjime të mëdha

Do të dëshiroja ta filloja këtë fjalim të sotëm në prezantimin tim të sotëm me qëllimin dhe qëllimin e vërtetë të takimeve. Ne kemi udhëtuar mijëra kilometra këto pak javë dhe unë do të thoja që janë bërë muaj, kemi filluar nga Manastiri, sot jemi këtu në Krushevë, kemi kaluar shumë qytete, shumë fshatra. Ne biseduam me mijëra bashkëqytetarë tanë, morëm një mesazh, morëm kritikë diku. Kritika aty ku ka pasur vërtet ndonjë keqbërje në të kaluarën, ne kemi pranuar me dinjitet, dhe se kritika duhet të korrigjohet sepse e di që mundemi dhe mund të jemi më të mirë. Aty ku kemi marrë lëvdata, duhet t’i përmirësojmë dhe zgjerojmë ato lëvdata në periudhën e ardhshme. Por më e rëndësishmja kemi dëgjuar problemet reale, jo se nuk i kemi ditur ato. Ne i dinim ato probleme të vërteta, por është e rëndësishme që ajo që dimë është konfirmuar dhe zgjeruar nga problemet shumë reale, realiteti i vështirë me të cilin përballen qytetarët e sotëm maqedonas, populli maqedonas dhe komunitetet e tjera etnike që jetojnë në Maqedoni në jetën e përditshme. Kështu tha gjatë takimit të sontëm me banorët e Krushevës lideri i VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, përcjell FLAKA.

“Pra, ajo që na bën të lundrojmë, për fat të keq që navigimi është i vështirë. Do të jetë pjesa, pjesa e parë e programit tonë interaktiv, dhe në varësi të faktit nëse jemi të gatshëm dhe të aftë të ofrojmë një zgjidhje realiste, ne do ta ofrojmë atë zgjidhje për cilindo nga problemet tuaja që gjejnë vendin e tyre brenda programit. Ajo që ne nuk mund të ofrojmë dhe çfarë është e pamundur për të zgjidhur në këtë moment, ne nuk do të jemi Zoran Zaev dhe do të premtojmë gjithçka përveçse pavdekësia nuk është premtuar, dhe unë mendoj se gjithçka është premtuar. Ne do ta lëmë atë për momentet kur mund të vendosim, dhe atë që mund të ofrojmë në të njëjtën kohë, do të themi që nuk mundemi menjëherë por mundemi vitin tjetër, vit pas viti, ose brenda një periudhe kohe të caktuar. Por është e rëndësishme të mësosh nga njëri-tjetri, është e rëndësishme të jemi në gjendje të shohim dhe pohojmë atë që ne me të vërtetë po shohim sot. Ndoshta realiteti në Maqedoni është “shkëlqejë” ju e mbani mend atë që dimë për Zaev “shkëlqejë”, kështu që ne ishim ata që praktikisht nuk ishim në gjendje të dëshmojmë për atë realitet. Atë që thoshim ne, dnoshta nuk ishte e mirë. Por, fatkeqësisht kishim të drejtë, dhe praktikisht gjithçka që ju jeni dëshmitarë është ajo që ne e quajtëm një periudhë errësire, e cila sot përfaqëson një mjedis tropikal në shtet, domethënë shtetin që çohet në humnerë. Ne do të bëjmë një retrospektivë të gjithçkaje që ishte premtuar, dhe pse dua ta them, sepse sot drafti i buxhetit për vitin 2020 është në duart e mia. Një buxhet i përbërë nga politikanë që e kanë thirrur veten në politikanët e kaluar që do të sjellin politikë të reformuar, dhe në thelb gjithçka që ata kanë sjellë është aramillëku, krimi, korrupsioni, poshtërimi, skllavëria, trafikim dhe gjëra mashtruese që kanë qenë gjithmonë në shpinë të qytetarëve të Maqedonisë, popullit maqedonas, shtetit maqedonas dhe të gjithë të tjerëve që sot ndajnë këtë praktikë të vështirë që është e përditshme në Republikën e Maqedonisë”, tha mej tjerash Mickoski. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 7 Nëntor, 2019 22:27

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.