“Mile është fajtor për gjithçka”

“Mile është fajtor për gjithçka”

Aktakuza është e pabazuar dhe po gjykohet për personat e synuar, tha Mile Janakievski në fjalimin e tij hyrës për rastin e njohur si Shkallët Spanjoll, ku ai u përgjigj se si ministër ai nuk kishte prishur katër kontrata për tjetërsimin e tokës ndërtimore në qendër të Shkupit ose gjobitje të mbledhura, përcjell FLAKA.

Janakievski beson se kjo nuk është vepër penale, por një procedurë civile dhe pyeti pse pasardhësit e tij nuk u fajësuan sepse nuk i ndërpresin as kontratat. Prokuroria e ndoqi penalisht atë dhe 9 të tjerë nga ministria të akuzuar nga Ministria e Drejtësisë, një noter dhe një pronar i kompanisë, për shpërdorim detyre dhe një punonjës në kadastër për punë pakujdesie në detyrë zyrtare. Dëmi i shkaktuar buxhetit, sipas aktakuzës, është 2.6 milion euro.

Mile është fajtor për gjithçka, kështu që le të futemi në këtë akuzë. Ky ishte një nga komentet e ish Ministrit të Transportit dhe Lidhjeve Janakievski i cili, ashtu si 10 personat e tjera të gjetura në rastin e njohur si Shkallët Spanjoll, e mohuan fajin. Prokuroria njofton se do të dëshmojë të kundërtën me shumë prova. Megjithëse investitori ishte vonë, ata nuk i ndërprenë 4 kontratat e diskutueshme për shitjen e tokës shtetërore – mbi të cilat do të ndërtoheshin komplekset hoteliere, dhe në njërën prej ngastrave Shkallët Spanjolle, si ato në Romë, nuk paguanin gjobë. Shteti u dëmtua nga 2.6 milion euro në veprime të paligjshme, tha prokurorja Trajçeva.

Ne do të dëshmojmë se ministria ka vepruar në mënyrë të ligjshme dhe unë si ministër nuk kam mundur të ndjekë të gjitha mbi 1000 marrëveshjet që u lidhën kur isha ministër. Janakievski tha se kishte një sektor të veçantë për këtë.

Mile Janakievski, i akuzuar për Shkallët Spanjolle:

“Gjyqi fillon për shkak të personave të synuar dhe jo për shkak të krimeve të kryera. Këto lëshime i nënshtrohen procedurave civile dhe jo procedurave penale. Marrëveshjet janë ende në fuqi. Pse organet hetimore vepruan në mënyrë selektive dhe nuk ngritën akuza ndaj dy ministrave të tjerë pas meje dhe kryetarit të Qendrës, por vetëm për mua”.

Përveç Janakievski në këtë lëndë t% akuzuar janë edhe Dimitar Dimovski, anëtar i Komitetit Ekzekutiv të VMRO DPMNE-së Dejan Mitrevski, kryetar i komitetit komunal të partisë në Aerodrom, avokati i popullit Emilija Radojkova, dy notarë dhe 5 punonjës të tjerë të Ministrisë së Transportit dhe Lidhjeve, Katastar dhe pronari i kompanisë.

Më shumë se 2 vjet më parë, komuna Qendër revokoi lejen e ndërtimit sepse investitori humbi afatin dy vjeçar në të cilin duhej të fillonte ndërtimin e objektit. Në vendin ku do të ndërtohej një ndërtesë tregtare me shkallë spanjolle, qyteti i Shkupit ngriti një lëndinë artificiale si një mundësi e përkohshme. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 18 Maj, 2020 20:57

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.