Milevski: Për dhjetë ditë do të kemi qeveri të re dhe kryeministër

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 3 Nëntor, 2021 21:26

Milevski: Për dhjetë ditë do të kemi qeveri të re dhe kryeministër

Ne jemi duke negociuar intensivisht për qeverinë e re dhe mendoj se do të ndodhë më shpejt se sa pritej, deklaroi për “Sitel” lideri i PLD-së dhe ministri i Vetëqeverisjes Lokale, Goran Milevski.

Sipas tij, nuk ka rëndësi se kush do të jetë kryeministër, por është e rëndësishme që politikat e Qeverisë të vazhdojnë.

“Sot kemi pasur një takim me Zaev në qeveri. Në përgjithësi ishte një çështje që të mos tërhiqej, por ai ishte i vendosur të ishte atje një orë më shpejt. Mendoj se nga mesi i javës së ardhshme, në 10 ditë do të kemi një situatë më të qartë për një kryeministër të ri. Kjo do të jetë zgjedhje e qeverisë së re, jo riorganizim”, tha Milevski dhe shtoi se shumica në Kuvend pritet të rritet për plus 4 deputetë, të cilët ndoshta do të jenë nga radhët e Alternativës.

Milevski beson se për momentin nuk nevojiten zgjedhje të shpejta parlamentare.

“Mendimi i koalicionit qeveritar po e shtyn mandatin deri në fund dhe për këtë duhet një qeveri serioze dhe jo të shkohet vazhdimisht në zgjedhje, sepse çdo gjë është ngecur. Qytetarët po vuajnë. Qeverisë duhet t’i jepet një mundësi tjetër, një provim korigjues”, theksoi Ministri.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 3 Nëntor, 2021 21:26

09
Dhj
Pas relativizimit të zërave se Aleanca për Shqiptarët do të bëhet pjesë e qeverisë si...
09
Dhj
Në Ditën Ndërkombëtare të Luftës Kundër Korrupsionit, AlternAtivA edhe një herë e riafirmon përcaktimin e...
09
Dhj
Arben Taravari, u.d. Kryetar i ASH-së Përshëndes deklaratat e forta dhe hapat vendimtare të ndërmarra...
09
Dhj
Në Ditën Ndërkombëtare të Luftës Kundër Korrupsionit – 9 Dhjetori, zëvendësja e kryetarit të Qeverisë...