Milevski: Po e bëjmë regjistrimin me të dhëna që janë 20 vjet të vjetra

Desk
By Desk 13 Janar, 2021 21:19

Milevski: Po e bëjmë regjistrimin me të dhëna që janë 20 vjet të vjetra

Ministri i Vetëqeverisjes Lokale Goran Milevski në emisionin 24 Analiza iu referua zgjedhjeve lokale dhe mosmarrëveshjes me Bullgarinë. Milevski theksoi se ka progres sa i përket parave të destinuara për tafte dhe se ata bashkëpunojnë me Agjencinë Zvicerane për Zhvillim, përcjell FLAKA.

“Ka shumë projekte të mira dhe këtu është projekti i ri i BE për të cilin procedura po vazhdon”, tha Milevski.

Zgjedhjet lokale janë përpara nesh dhe llogaritjet midis të gjitha partive politike do të fillojnë në pranverë dhe atmosfera politike do të “nxehet”. Ne, si Ministri, por edhe si parti, përpiqemi që qytetarët të vendosin për listat e hapura në zgjedhjet lokale, tha Milevski.

Ministri Milevski theksoi se qeveria nuk mund të decentralizohet në nivelin lokal dhe të jetë krejtësisht e drejtuar ndaj kryetarit të komunës. Këshilli duhet të jetë i fuqishëm, këshilltarët duhet të bëjnë punën e tyre, ata duhet të paguhen për të dhe ata nuk duhet të jenë të korruptuar.

“A janë Këshillat e mëdhenj, nëse numri i këshilltarëve zvogëlohet, ne duhet ta diskutojmë atë. Në një nga platformat tona që ne punojmë me BNJVL-në, ne besojmë se numri i këshilltarëve duhet të zvogëlohet, por ata gjithashtu duhet të zgjidhen në lista të hapura për të hyrë në njerëz që kanë autoritet në mes”, tha Milevski.

Ai shtoi se këshilltarët nuk duhet të varen vetëm nga partitë politike, por duhet të jenë në shënjestër dhe besnikë ndaj qytetarëve që i zgjedhin ata. Në atë mënyrë, sipas tij, njerëz nga sektori i OJQ-ve do të hyjnë në Këshill.

I pyetur në lidhje me paratë që janë rialokuar nga TAV, Milevski tha se Ministria krijon politikën dhe paratë shpërndahen përmes Byrosë për Zhvillim Rajonal të Balancuar.

“Në të kaluarën ishte 3.5 milion euro, dhe tani Qeveria e ka rritur atë në 7-8 milion dhe kjo nuk është e mjaftueshme dhe duhet të jetë më shumë. Por ne kemi bërë progres. Përveç këtyre mjeteve, ne gjithashtu bashkëpunojmë me Agjencinë Zvicerane për Zhvillim”, tha Milevski.

Ministri tha se ka shumë projekte të mira në rajonet e planifikimit, të tilla si pista e skive në Ponikva, rinovimi i konviktit në Kumanovë, terrenet e lojërave në Manastir.

Lidhur me regjistrimin, Milevski thotë se regjistrimi është i domosdoshëm për shtetin dhe i vjenë keq që VMRO e konsiderohet si një operacion statistikor.

“Ne po bëjmë një regjistrim 20-vjeçar me të dhëna dhe tani jemi duke pritur për regjistrimin për t’i azhurnuar ato të dhëna”, tha Milevski. FLAKA

Desk
By Desk 13 Janar, 2021 21:19