Miliarderi Bill Gates planifikon të reduktojë emetimet e metanit nga pjellja e lopëve dhe të reduktojë shumimin e lopëve!

Redaksia
By Redaksia 25 Janar, 2023 20:28

Miliarderi Bill Gates planifikon të reduktojë emetimet e metanit nga pjellja e lopëve dhe të reduktojë shumimin e lopëve!

Hulumtimet shkencore kanë treguar se ushqyerja me algat e lopëve mund të zvogëlojë ndjeshëm emetimet e tyre të metanit. Startup Rumin 8 me bazë në Perth ka filluar punën për një aditiv ushqimor të përftuar në mënyrë sintetike nga algat e kuqe që ndalon formimin e gazit, raporton BBC.

Rumin 8 tha se mblodhi 12 milionë dollarë në financim të udhëhequr nga Breakthrough Energy Ventures, të cilën Gates e themeloi në 2015. Firma e investimeve mbështetet gjithashtu nga CEO i Amazon, Jeff Bezos dhe sipërmarrësi kinez dhe bashkëthemeluesi i Alibaba, Jack Ma.

Në tetor të vitit të kaluar, Zelanda e Re propozoi taksimin e gazeve serrë të prodhuara nga kafshët shtëpiake përmes pordhave dhe urinimit. Në vitin 2019, metani në atmosferë arriti nivele rekord, ishte rreth dy herë e gjysmë më shumë se niveli në periudhën para-industriale. Molekulat individuale të metanit kanë një efekt ngrohjeje më të fortë në atmosferë sesa molekulat e CO2.

Redaksia
By Redaksia 25 Janar, 2023 20:28