Milloshoski: Nëse ka nevojë për kuorum, ne do të jemi të pranishëm në seancën parlamentare për të miratuar ligjin për mbrojtjen nga sëmundjet infektive

Desk
By Desk October 22, 2020 20:27

Milloshoski: Nëse ka nevojë për kuorum, ne do të jemi të pranishëm në seancën parlamentare për të miratuar ligjin për mbrojtjen nga sëmundjet infektive

Antonio Milloshoski deputet dhe anëtar i KE të VMRO-DPMNE në emisionit 24 analiza theksoi se grupi i tij parlamentar kërkoi kohë shtesë për të shqyrtuar projektligjin në të cilin u njoftuan masat, por masat për të luftuar pandeminë në atë ligj për mbrojtjen nga sëmundjet infektive nuk ka sipas tij, përcjell FALAK.

“Ne besojmë se masa të tilla të propozuara në lidhje me inspektoratet dhe vendosjen e sanksioneve nuk janë thelbësore për trajtimin e pandemisë, por ne nuk do të dëshironim të ishim një justifikim për shumicën qeverisëse, kështu që ne thamë se do të ishim të drejtë nëse do të duhej një kuorum, ose për të debatuar do të ishte më aktiv në debat, do të ishim të pranishëm në seancën parlamentare dhe do të lejonim qeverinë të kalonte këtë ligj. Por ne theksojmë se masat thelbësore të propozuara në këtë mënyrë nuk do të forcojnë kapacitetet dhe pritjet e shumë institucioneve kompetente dhe qytetarëve për një luftë më efikase kundër pandemisë”, tha Milloshoski.

Ai theksoi se ata kishin një ide që i ishte propozuar për Ministrin e Shëndetësisë, për një komision të posaçëm shtetëror që do të jetë me ekspert në të cilin Ministri i Shëndetësisë dhe drejtori i Qendrës për Menaxhimin e Krizave dhe profesionistë mjekësorë do të ishin anëtarë automatikisht. Qeveria do t’i propozonte ata dhe kuvendi do t’i votonte ata.

“Ne shohim se ka komunikim midis komisionit aktual për luftën kundër sëmundjeve infektive dhe LSDM. Mund të shihet se kjo marrëdhënie është e ngushtë dhe ka besim të lartë në të midis Ministrit të Shëndetësisë dhe anëtarëve të Komisionit për Sëmundjet Infektive, gjë që për mendimin tim nuk e dëmton besueshmërinë me të cilën filloi”, tha Milloshoski.

Milloshoski konfirmoi se ai ka qenë në Klinikën e Sëmundjeve Infektive pasi u infektua nga korona, dhe theksoi se mjekët tashmë ishin të rraskapitur në luftën për t’u marrë me sëmundjen. Ministria e Shëndetësisë humbi kohë të vlefshme që mund të investohej në trajnimin dhe forcimin e kapaciteteve personale të qendrave kryesore të kovidit në Maqedoni. FLAKA

Desk
By Desk October 22, 2020 20:27