Milloshoski: Partitë i artikulojnë qëndrimin e përbashkët përmes institucioneve

Desk
By Desk November 11, 2020 21:50

Milloshoski: Partitë i artikulojnë qëndrimin e përbashkët përmes institucioneve

Do të ishte skandaloze nëse deputetët nga shumica parlamentare nuk paraqiten në komisionin parlamentar për politikën e jashtme të planifikuar për nesër në 11.

Kryetari i Komisionit Antonio Milloshovski sot për TV 24 tregoi se pret që Ministri Osmani dhe Zëvendës Kryeministri Dimitrov të paraqiten para deputetëve në seancën e nesërme, të cilët ishin ftuar herën e kaluar por nuk erdhën.

Ish Zëvendës Ministri i Jashtëm Andrej Zhernovski gjithashtu tha në TV 24 se ai e kupton përmbajtjen e Osmanit dhe Dimitrov posaçërisht për komisionin e kryesuar nga Milloshovski sepse, siç tha ai, gjuha dhe identiteti nuk negociohen brenda ose jashtë vendit.

Dje, koordinatori i LSDM-së Jovan Mitrevski, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve, theksoi se deputetët e LSDM-së nuk do të paraqiten nesër në Komisionin Parlamentar për Politikë të Jashtme, ku pika e vetme në rendin e ditës është përcaktimi i një pozicioni kombëtar për integrimin e Maqedonisë në BE, në krahasim me qëndrimet zyrtare. Sofja bazuar në Memorandumin e miratuar nga Republika e Bullgarisë, i cili paraqet një kërcënim për bllokadën e integrimit evropian dhe shkeljen e të drejtës universale të vetëvendosjes.

Kjo është hera e dytë që kryetari i komisionit Milloshovski ka caktuar seancën me pikën e vetme në rendin e ditës pasi që më shumë se një javë më parë ajo nuk u mbajt për shkak të mungesës së deputetëve nga shumica qeverisëse dhe mungesës së Osmani dhe Dimitrov. FLAKA

Desk
By Desk November 11, 2020 21:50