Ministret Angellovska dhe Dimitrieska Koçoska njoftuan rebalanc të buxhetit

Desk
By Desk May 8, 2020 21:37

Ministret Angellovska dhe Dimitrieska Koçoska njoftuan rebalanc të buxhetit

Kanë filluar shfaqjet për korrigjimin e thesarit shtetëror, të njoftuar sonte në studion e hapur në Tv 24 nga Ministret e Financave, Nina Angellovska dhe Gordana Dimitrieska Koçoska. Rebalanci i buxhetit mund të pritet në fund të majit, përcjell FLAKA.

Ministria e Financave ka filluar përgatitjen e buxhetit plotësues për vitin 2020. Ministrja e Financave Nina Angellovska në TV24 thotë se procesi ka filluar dhe se priste që prilli të kishte më shumë informacion.

“Përgjithësisht për momentin është një sfidë të përpiqesh të tejkalosh parashikimet ose supozimet më realiste. Gjatë riorganizimit, ne marrim parasysh parashikimet aktuale që kemi bërë”, tha Ministreja.

Ajo theksoi se buxheti është likuid për të përmbushur detyrimet e tij dhe se ai po rrjedh normalisht. Janë paguar subvencione, pagesa të TVSH-së që janë 26 përqind më e lartë se në prill të vitit të kaluar, paguhen pagat, pensionet, asistenca sociale.

Sa i përket pagave të administratës, ajo mbetet e mendimit se ato duhet të zvogëlohen, por thotë që vendimi merret nga Qeveria si një organ kolektiv. Si argumente për qëndrimin se paga e administratës duhet të ulet është mospërmbushja e punës, ulja e kostove për shkak të mos performancës së punës, uljes së produktivitetit, solidaritetit, krizës. FLAKA

Desk
By Desk May 8, 2020 21:37