Ministria e Kulturës: Nuk është e vërtetë që do të ketë shkurtim buxheti në Agjencinë e Filmit

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 18 Shtator, 2023 21:24

Ministria e Kulturës: Nuk është e vërtetë që do të ketë shkurtim buxheti në Agjencinë e Filmit

Ministria e Kulturës nuk ka vepruar mbi shkurtime të buxhetit të kulturës dhe aq më pak buxhetit të Agjencisë së Filmit.

Në lidhje me informacionet pas letrës dërguar nga një grup punonjësish të filmit në Ministrinë e Kulturës, përmes së cilës ata, sipas tyre, shprehin reagimin e tyre për uljen e buxhetit të planifikuar vjetor për aktivitetin filmik, siç thonë ata thonë “pa njoftim paraprak dhe pa konsultim me Agjencinë e Filmit”, ju njoftojmë se Ministria e Kulturës nuk ka afruar asnjë shkurtim të buxhetit në kulturë, e aq më pak të buxhetit të Agjencisë së Filmit.

Aktualisht në procedurë parlamentare po merret vendimi për rishpërndarjen e mjeteve ndërmjet përdoruesve buxhetorë dhe fondeve. Pas miratimit të tij, deri në fund të vitit buxhetor, Ministria e Kulturës do të ndërmarrë të gjitha aktivitetet për shlyerjen e detyrimeve sipas marrëveshjeve të lidhura, përfshirë edhe ato ndaj Agjencisë së Filmit.

Zhvillimi i industrisë së filmit maqedonas në kohën kur filmat maqedonas dhe veçanërisht regjisorët e rinj arrijnë sukses të madh ndërkombëtar është një nga prioritetet e Ministrisë së Kulturës.

U bëjmë thirrje kineastëve që të mos bien preh pas spekulimeve, informacioneve të paverifikuara, të pavërteta, manipulime dhe thashetheme.

Agjencia e filmit ka shfuqizuar kontratat për realizimin e projekteve filmike dhe në këtë mënyrë ka marrë obligime ndaj ekipeve të shumta autoriale. Deri në fund të vitit, Ministria e Kulturës do t’i shërbejë të gjitha burimet e nevojshme financiare Agjencisë së Filmit, në mënyrë që ajo të kryejë pa probleme pagesat sipas kontratave të saj.

Ministria e Kulturës

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 18 Shtator, 2023 21:24
  • Ndiqeni faqen tonë në Facebook për lajmet më të fundit dhe për prodhimet tona më të reja multimediale.
  • Ndiqeni llogarinë tonë në Instagram me përmbajtje të veçantë dhe informuese – fotogaleri, video dhe infografika.
  • Abonohuni në kanalin tonë në Youtube për videove ekskluzive nga të katër anët e globit.
  • Ndiqeni llogarinë tonë në Twwiter për t’u informuar vazhdimisht për zhvillimet më të fundit në Maqedoninë e Veriut, në rajon dhe në botë.