Ministria e Kulturës shpalli konkursin për Qytetin e Kulturës për vitin 2024

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 29 Nëntor, 2023 22:21

Ministria e Kulturës shpalli konkursin për Qytetin e Kulturës për vitin 2024

Ministria e Kulturës ka shpallur Konkursin për financimin e një projekti me interes kombëtar, eventin “Qyteti i Kulturës në 2024”.

Në konkurs mund të marrin pjesë komunat në Republikën e Maqedonisë së Veriut, me përjashtim të Qytetit të Shkupit dhe komunat e qytetit të Shkupit, qëllimi i të cilit është krijimi i kushteve për zhvillim të barabartë kulturor, disponueshmëria e vlerave kulturore për qytetarët, si dhe ringjalljen e kulturës në nivel lokal.

Regjistrimi bëhet me aplikim elektronik në Portalin Kombëtar për shërbime elektronike: https://uslugi.gov.mk , duke filluar nga 29.11.2023. në orën 8:00 të mëngjesit, më 29 dhjetor 2023. në orën 11:55. Përdoruesit do të mund t’i gjejnë udhëzimet teknike dhe mbështetjen gjatë regjistrimit dhe procesit të aplikimit në faqen e internetit https://uslugi.gov.mk/frequently-asked-questions.nspx ) , si dhe përmes qendrës së kontaktit të Portalit Kombëtar. për shërbimet elektronike.

Një nga prioritetet e Ministrisë së Kulturës është promovimi dhe disponueshmëria e kulturës maqedonase, ndërsa me projektin “Qyteti i Kulturës” forcohet zhvillimi kulturor dhe zhvillimi i turizmit në nivel lokal, si dhe bashkëpunimi me vetën lokale. -Qeveria kontribuon në nxitjen ekonomike dhe turistike të bashkive në të gjithë vendin.

“Qyteti i Kulturës” në vitin 2023 ishte Krusheva, programi kompleks dhe gjithëpërfshirës i së cilës u zhvillua nën moton “Krusheva – monument i gjallë i kulturës”. Komuna e Krushevës, në vitin kur u shënua 120 vjetori i Kryengritjes së Ilindenit, pulsoi në ritmin e kulturës maqedonase dhe promovoi identitetin dhe veçantinë maqedonase.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 29 Nëntor, 2023 22:21

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare