Ministria e Mbrojtjes mirëpret vendimin e ushtarëve profesionistë për tërheqje nga greva

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 22 Maj, 2022 15:42

Ministria e Mbrojtjes mirëpret vendimin e ushtarëve profesionistë për tërheqje nga greva

Ministria e Mbrojtjes mirëpret vendimin e Sindikatës së Pavarur për tërheqje nga greva e paralajmëruar për sot, pasi dje ministrja e Mbrojtjes Slavjanka Petrovska dhe të katër sindikatat në mbrojtje, përfshirë Sindikatat e Pavarura të Ushtarëve Profesionistë, u pajtuan për amendamente shtesë ndaj ligjit të ushtarëve, thonë nga Ministria e Mbrojtjes.

“Ndryshimet e reja, për të cilat dje e informuam publikun me një deklaratë të përbashkët dhe marrëveshje me të gjitha sindikatat, parashikojnë propozime që do të përmirësojnë ndjeshëm të drejtat e anëtarëve tanë, si për shembull respektimi i pagës minimale, që nënkupton rritje lineare të ushtrisë aktive, pagat dhe personelin civil, e drejta për të përfituar pension do të jetë me plotësimin e 40 viteve të shërbimit, pra 38 për gratë pavarësisht moshës dhe do të bëhet një përllogaritje e re për personelin aktiv ushtarak dhe civil që ka fituar të drejtën e pensionit. nga dita e themelimit të Ushtrisë në masën 80 për qind gjatë dhjetë viteve më të favorshme të pensionit”, thuhet në deklarat.

Deri në ndryshimet e propozuara në ligj, me kërkesë të Sindikatave, Ministria e Mbrojtjes mori përsipër të shqyrtojë mundësinë e shtrirjes së të drejtës për të marrë pagesën e largimit për ushtarët profesionistë mbi 45 vjeç, të cilët mbahen si staf teknik ndihmës në Ministri, dhe të përcaktojë nëse kushtet për pensionimin e pjesëtarëve të Ushtrisë mund të vlejnë për ushtarët e dislokuar pas mbushjes së moshës 45 vjeçare në institucione të tjera.

Propozim-amandamentet e Ligjit për shërbim në Armatën e Republikës së Maqedonisë së Veriut, i cili ishte bllokuar nga opozita për një vit e gjysmë, ministrja Petrovska i tërhoqi për t’u plotësuar dhe dorëzuar në Kuvend si produkt i përbashkët i krijuar përmes një procesi gjithëpërfshirës të Ministrisë, Shtabit të Përgjithshëm dhe sindikatave të mbrojtjes.

Në të njëjtën kohë, ministrja Petrovska mori përsipër të bisedojë me kolegët e saj në seancën e Qeverisë të mërkurën, për të tejkaluar sfidat rreth transferimit të ushtarëve profesionistë në institucionet tjera.

– Vazhdon dialogu me të gjitha sindikatat në fushën e mbrojtjes, thuhet në njoftimin e sotëm të MM-së.

Lexo:

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 22 Maj, 2022 15:42
  • Ndiqeni faqen tonë në Facebook për lajmet më të fundit dhe për prodhimet tona më të reja multimediale.
  • Ndiqeni llogarinë tonë në Instagram me përmbajtje të veçantë dhe informuese – fotogaleri, video dhe infografika.
  • Abonohuni në kanalin tonë në Youtube për videove ekskluzive nga të katër anët e globit.
  • Ndiqeni llogarinë tonë në Twwiter për t’u informuar vazhdimisht për zhvillimet më të fundit në Maqedoninë e Veriut, në rajon dhe në botë.