Misajlovski: Historia maqedonase nuk mund të ndryshohet nga askush, Goce Dellçev është maqedonas

Desk
By Desk October 21, 2020 21:39

Misajlovski: Historia maqedonase nuk mund të ndryshohet nga askush, Goce Dellçev është maqedonas

Në edicionin e sontëm të emisionit debatues “Çfarë nuk është e qartë?”, nënkryetari i VMRO-DPMNE-së dhe deputeti aktual i Parlamentit të Republikës së Maqedonisë, Vllado Misajlovski ishte mysafir i cili iu referua politikave, siç ai tha, të këqija të Qeverisë në lidhje me pandeminë Covid, shitjen e interesave kombëtare, si dhe tema të tjera politike që janë aktuale periudhën e fuundit, përcjell FLAKA.

Sipas Misajlovskit, politikanët bullgarë mund të thonë çfarë të duan për historinë e tyre, por jo për historinë maqedonase. Interesat kombëtarë nuk janë një gjë e vogël, as nuk është diçka që mund të neglizhohet, thjesht nuk duhet t’u nënshtrohet çështjeve të tilla.

“Politikanët bullgarë thonë se Goce Dellçev ishte një Bullgar. Kjo jo vetëm që nuk është e vërtetë, por një mendim i tillë është më shumë se komik. Goce Dellçev është maqedonas. Lindur një maqedonas dhe vdiq një maqedonas dhe pikë. Nuk ka asgjë më shumë për të shtuar këtu. Për revolucionarët e kalibrit të Dellçev, Karev, Pitu Guli dhe të gjithë të tjerët, askush nuk lejohet të flasë, të negociojë ose të marrë ndonjë vendim. Ata janë të gjithë maqedonas dhe asgjë tjetër”, tha Misajlovski.

Misajlovski theksoi se VMRO-DPMNE është muri i maqedonizmit dhe mbrojtësi që gjithmonë do të luftojë për ruajtjen e historisë maqedonase. Asnjë qeveri, asnjë politikan nuk ka të drejtë të ndërhyjë në këto çështje. Mjafton që vetë revolucionarët jetuan dhe vdiqën për Maqedoninë. Kjo është një provë e mjaftueshme se ata ishin maqedonas krenarë, të cilët as nuk i kursyen jetën për lirinë e vendit të tyre, Republikën e Maqedonisë, tha më tej Misajllovski. FLAKA

Desk
By Desk October 21, 2020 21:39