Mjekësi Ligjore e përbashkët mes Maqedonisë dhe Greqisë

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 12, 2019 21:14

Mjekësi Ligjore e përbashkët mes Maqedonisë dhe Greqisë

Kanë kaluar dy muaj pasi një alpinist maqedonas u vra duke u ngjitur në majën më të lartë në malin Olimp. Miqtë e tij më pas dhanë dëshmitë e tyre se ai ishte sëmurë para se të binte në humnerë. Autoritetet pritën autopsinë për të konfirmuar nëse shkaku ishte një sulm në zemër. Ky rast nuk është as i pari dhe as i fundit që pret mjekët të shprehin me saktësi shkakun e vdekjes. Tani specialistët mjeko-ligjorë dhe kriminalistikë të Maqedonisë dhe Greqisë janë duke u reformuar për të ofruar prova më të besueshme për prokurorët që urdhërojnë autopsinë, përcjell FLAKA.

Instituti i Mjekësisë Ligjore nga Maqedonia dhe Greqia kanë punuar në projekt për dymbëdhjetë muajt e fundit dhe janë trajnuar se si të punojnë në laboratorët e tyre sipas standardeve evropiane.

Për momentin, lufta është të arrijmë prova më efektive duke punuar në standarde të larta, tha shefi i Mjekësisë Ligjore në përgjigje duke u përgjigjur nëse reformat do të nënkuptojnë një kompetencë më të madhe ndaj numrit të madh të forenzikës private në dispozicion të njerëzve. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 12, 2019 21:14