Mjekët amë kërkojnë ndryshime në protokollet për trajtimin e Covid – 19

Desk
By Desk November 21, 2020 21:08

Mjekët amë kërkojnë ndryshime në protokollet për trajtimin e Covid – 19

Thirrjet telefonike në mbrëmje për shtrim në spital të pacientëve me Covid 19, probleme me caktimin e testimit, pengesat administrative për hapjen e pushimeve mjekësore, pacientë nervozë. Mjekët e përgjithshëm po luftojnë pandeminë nën presion. Ndërsa pritet të ndjekin protokollin, pacienti humbet jetën, përcjell FLAKA.

Ata duan të thjeshtojnë pranimin në spital, gjë që kërkon që nëse pacienti është në shtëpi dhe gjendja e tij përkeqësohet, ai duhet të telefonojë mjekun amë i cili do të organizojë transportin e ndihmës së shpejtë. Deri në katër orë humbin në garën e shtratit falas.

Datat për testet e PCR janë të vështira për t’u gjetur dhe ato të shpejta janë të kufizuara. Ekzistojnë gjithashtu edhe palogjikësi në hapjen e pushimit mjekësor.

Mjekët janë të rraskapitur dhe financiarisht. Ata prokurojnë vetë pajisje mbrojtëse, maska ​​dhe dezinfektues. Ata menaxhojnë siç dinë dhe munden.

Prandaj, kërkohet ristrukturimi i sistemit shëndetësor në mënyrë që të mund të reagojmë shpejt dhe në kohën e duhur ndaj pacientëve me kovid. FLAKA

Desk
By Desk November 21, 2020 21:08