Mjekët amë mbyllin ambulantat nga 1 shtatori?

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 25 Qershor, 2022 20:59

Mjekët amë mbyllin ambulantat nga 1 shtatori?

Ose plotësimi i kërkesave dhe më shumë para në llogari ose nga 1 shtatori mjekët amë do të mbyllin kontrollet pa afat. Thirrja e fundit e mjekëve nga shëndetësia parësore, thotë Dr. Lilija Çolakova Dervishova apelon tek autoritetet shëndetësore që të mos lejojnë pacientët të mbeten pa mjekët e tyre, përcjell FLAKA.

“Mund të them se shëndetësia parësore private adreson thirrjen e fundit për të dalë nga këto probleme. Nëse nuk zgjidhet asgjë, sipas kërkesave të kolegëve më 1 shtator, kontrollet ndoshta nuk do të funksionojnë për një javë derisa të plotësohen kërkesat tona. Kolegët e Administratës vazhdimisht shkruajnë se si ata nga librat amzë nuk mund të punojnë dhe kanë arritur marrëveshje, mësuesit nuk kanë punuar dhe kanë arritur marrëveshje”, thotë Dr. Lilija Çolakova Dervishova, kryetare e ZPLRM-së.

Dervishova thotë se nuk duan të bëjnë presion që gjërat të zgjidhen në këtë mënyrë, por nuk do të kenë zgjidhje tjetër sepse gjërat kanë ngecur prej muajsh. As grupet e punës nuk negociojnë dhe me buxhetin suplementar nuk ka financim shtesë për sektorin parësor shëndetësor.

“Nuk ka asgjë të lëvizur. Dhe shpenzimet po rriten, tani po dëgjojmë dhe rryma do të kushtojë, ushqimi, karburanti… mjekët janë djegur dhe duhet gjetur një zgjidhje dhe kërkesat tona duhet të jenë parësore”, thotë Çolakova.

Kapitacioni më i madh, vendosja e mundshme e një bashkëpagese minimale për vajtjen në familje, pacientët e ISHP-së, rregullimi i recetës elektronike janë vetëm disa nga kërkesat e shëndetësisë private parësore që në muajin prill pati një protestë para MSH-së.

A do të ketë një vendim nga Ministria e Shëndetësisë, nga aty me përgjigje të shkurtër se janë ende në fazën e negociatave dhe duke bërë analiza. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 25 Qershor, 2022 20:59