Mogherini: BE-ja duhet të dërgojë luftanije në Mesdhe

Desk
By Desk 16 Prill, 2019 19:55

Shefja evropiane e diplomacisë, Federica Mogherini i kërkoi sot BE-së që të dërgojë sërish luftanijet në Mesdhe për t’i mundësuar operacionit ushtarak “Sophia” që të luftojë kundër trafiqeve të armëve dhe naftës në Libi.

“Pa anije, Sophia nuk është në gjendje të përmbushë misionin e saj që përkon me respektimin e embargos mbi armët dhe mbi naftën në Libi”, theksoi ajo gjatë një debati në Parlamentin Europian në Strasburg.

“Kjo është në përgjegjësinë e shteteve anëtare, është zgjedhja e tyre. Shpresoj se ata do ta rimendojnë në javët që vjen”, vazhdoi ajo.

Desk
By Desk 16 Prill, 2019 19:55