Moraçanin: Ideja është një njësi zgjedhore, pa prag elektoral

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 21 Janar, 2022 23:04

Moraçanin: Ideja është një njësi zgjedhore, pa prag elektoral

Ideja për një njësi zgjedhore në nivel të gjithë vendit është efektive, por vetëm nëse nuk kërkohet prag zgjedhor, ka thënë kryetarja e RDM, Maja Moraçanin. Në emisionin “360 gradë” të Alsat, Moraçanin u shpreh:

“Nëse kërkohet prag, sidomos disa pragje të larta, që u përmendën, janë spekuluar, 3%, 5%, etj. Praktikisht do ta zhvlerësojë plotësisht idenë për të cilën është paraqitur ky propozim për një njësi zgjedhore, gjegjësisht për demokratizimin e shoqërisë dhe për përfaqësim më të drejtë të të gjithë qytetarëve në Kuvend”./ Alsat.mk

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 21 Janar, 2022 23:04