Mos i bëni këto dy gjëra gjatë gatimit të mishit të pulës

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 14 Shtator, 2019 22:45

Mos i bëni këto dy gjëra gjatë gatimit të mishit të pulës

Kur blini artikuj ushqimorë të cilët janë të rrezikshëm, ku bën pjesë edhe mishi i pulës, duhet patjetër të jeni të kujdesshëm si e ruani dhe si e gatuani

Mishi i pulës është lloj i mishit me të cilin patjetër duhet të jemi të kujdesshëm me rastin epërdorimit.

Në të vërtetë, ekzistojnë dy gjëra të rëndësishme te mishi i pulës:

E para, mishin e pulës kurrë mos e lini në raftin e sipërm të frigoriferit dhe kurrë mos e lani para gatimit.

Të gjithëve na ndodh që duke u ngutur, kur me qese plot arrijmë në shtëpi, mishin e lëmë në raftin e sipërm të frigoriferit, mirëpo aty është e nevojshme të jemi të kujdesshëm.

Në të vërtetë, lëngjet nga mishi mund të rrjedhin dhe të pikin mbi ushqim të cilin e kini vënë në raftet e poshtme.

Është e nevojshme që mishin e zogut ta vendosni në qese të veçantë ose, së paku, në raftin e poshtëm.

Gjëja e dytë e rëndësishme, para se të filloni ta zieni apo ta piqni mishin e pulës, mos e lani.

Kur e lani mishin e pulës pikat dhe spërkatja e ujit përreth përhapin baktere të cilat janë shkaktare në shumicën e rasteve të helmimit me ushqim.

Prandaj, kini kujdes në kuzhinë.

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 14 Shtator, 2019 22:45