Mosmarrëveshje të reja në KSHZ

Mosmarrëveshje të reja në KSHZ

Dekreti i fundit i qeverisë për zgjedhjet e 15 korrikut ka provokuar një konfrontim tjetër midis anëtarëve të KSHZ-së. Këtë herë, pati një mosmarrëveshje për rregullimin e ditës së votimit si ditë heshtjeje zgjedhore. Boris Kondarko siguron që kjo çështje është e rregulluar me Kodin Zgjedhor. Sipas tij, mendimi i Oliver Derkoski është i pasaktë, i cili në një intervistë për Telma theksoi se Qeveria, me qëllim apo jo, e ka lënë mënjanë këtë çështje, përcjell FLAKA.

Derkoski pajtohet – Kodi Zgjedhor thekson që fushata zgjedhore është e ndaluar ditën e zgjedhjeve, por gjithashtu thekson se është çështje për ditën e Dielë, jo e Mërkurë. Sidoqoftë, ai njoftoi se çdo shkelje e heshtjes do të sanksionohej.

Në konferencën e përbashkët për shtyp me Derkoski, Ministri Çulev njoftoi gjithashtu se parregullsitë zgjedhore nuk do të tolerohen. Ministria e Brendshme gjithashtu ka krijuar Shtabin e Zgjedhjeve Operacionale Republikan, e cila drejtohet nga drejtori i Byrosë së Sigurisë Publike.

Në këto zgjedhje, rreth 814 mijë votues kanë të drejtë të votojnë. Edhe pse Kondarko dhe Derkoski patën një mosmarrëveshje disa javë më parë nëse pastrimi i Listës Zgjedhore duhet të fillojë nga e para apo të vazhdojë aty ku është lënë në mars, ata tani pajtohen që ajo është pastruar dhe duhet të mbyllet të Mërkurën. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 29 Qershor, 2020 21:25

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.

Marketing politik