MSH-Maqedoni: Publikohen ofertat për blerjen e respiratorëve

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 9, 2020 19:20

MSH-Maqedoni: Publikohen ofertat për blerjen e respiratorëve

Janë hapur ofertat për blerjen e respiratorëve, njoftoi sot Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe. Me blerjen e përsëritur publik, do të blihen 200 respiratorë, ndërsa përparësi do t’i jepet kohës së dorëzimit.

Ai theksoi se ka një kërkesë të madhe në tregun botëror për respiratorë për shkak të pandemisë me COVID-19.

Në seancën e saj të 3 prillit, qeveria miratoi një dekret që legalizonte blerjen e respiratorëve gjatë një gjendje të jashtëzakonshme me coronavirus.

Blerja e mëparshëm publik dështoi sepse, siç tha Filipçe në atë kohë, asnjë nga kompanitë nuk e plotësoi kërkesën për dorëzim për një periudhë të shkurtër kohore.

Në të njëjtën kohë, sot fillon procedura për blerjen e 3000 reagentëve për laboratorin e Institutit për Shëndet Publik.

Është publikuar edhe llogaria për donacione në faqen e internetit të Ministrisë së Shëndetësisë, ku deri më tani janë mbledhur 60 milion denarë, për të cilat Filipçe falënderoi donatorët. Të gjitha fondet do të përdoren për të blerë pajisje mjekësore dhe pajisje të nevojshme për t’u marrë me virusin.

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 9, 2020 19:20