MSH njofton mundësinë e rimbursimit të parave për vitamina dhe suplementet

Desk
By Desk October 22, 2020 20:51

MSH njofton mundësinë e rimbursimit të parave për vitamina dhe suplementet

Ministria e Shëndetësisë do të shqyrtojë një mundësi të mundshme për të rimbursuar të gjitha ose një pjesë të fondeve për vitaminat dhe suplementet e nevojshme për shërimin nga koronavirusi. Por ata ende nuk kanë marrë një kërkesë të tillë, përcjell FLAKA.

Shoqatat e pacientëve me sëmundje kronike paralajmërojnë gjithashtu se nevojitet një ndryshim urgjent në listën pozitive të barnave. Shoqata e diabetikëve Lolipop nga Velesi thotë se rimbursimi nuk do ta zgjidhë problemin, por lista duhet të ndryshohet.

Lidhur me vendosjen e mundshme të vitaminave dhe suplementeve në listën pozitive, shoqatat thonë se një kërkesë e tillë nuk është e re, por ata presin që procesi të jetë i vështirë.

“Tshtë e rëndësishme për njerëzit e sëmurë kronikë që të marrin trajtim në kohë, përfshirë personat që infektohen me grip sezonal dhe ftohje. Duke pasur parasysh gjendjen e re të shëndetit në botë, por edhe në Maqedoni, është e rëndësishme për ne që së pari të rishikojmë listën pozitive të barnave që marrin pacientët, kryesisht në shërbimet spitalore, por edhe në shtëpi”, tha Dimçe Velev nga shoqata e diabetikëve “Lillipop” nga Velesi.

Për testimin më të shpejtë të qytetarëve, Velev rekomandon që të mundësohet një çmim më i ulët i unifikuar i testeve për Kovid-19.

Sipas llogaritjeve të bëra nga Sitel, terapia për një person të infektuar kushton pak më shumë se 5,000 denarë. Testet private PCR kushtojnë nga 4 deri në 12,000 denarë. Çmimet janë të larta në kushtet kur njoftimet thonë se 100,000 qytetarë të rinj në Maqedoni do të jetojnë me më pak se 130 denarë në ditë. FLAKA

Desk
By Desk October 22, 2020 20:51