Muaremi: Derisa të zbulojmë se ku përfunduan paratë nga Eurostandard Bank, nuk mund ta mbyllim hetimin

Desk
By Desk November 13, 2020 21:38

Muaremi: Derisa të zbulojmë se ku përfunduan paratë nga Eurostandard Bank, nuk mund ta mbyllim hetimin

Drejtori i Drejtorisë së Policisë Financiare, Arafat Muaremi, në seancën e sotme Mbikëqyrëse për Bankën Eurostandard, tha se po punon në mënyrë aktive në këtë rast, duke përcaktuar arsyet e paaftësisë paguese të bankës, si janë dhënë huatë dhe ku përfunduan paratë, përcjell FLAKA.

“Ne jemi duke hetuar, dhe Prokuroria Publik duhet të përcaktojë nëse do të hetojë ose ndalojë procedurat”, tha Muaremi.

Ekzistojnë tre urdhra, një nga Prokuroria Publike, dhe një nga Prokuroria për Krimin e Organizuar, dhe ne kemi procedurën tonë, tha drejtori Muaremi. Sipas tij, procesi është ende në procedurë para hetimore, ende nuk është hapur ndonjë procedurë hetimore.

“Ne nuk mund të themi se në cilin drejtim do të shkojë hetimi dhe nuk mund të themi se ku është faji”, tha Muaremi, duke theksuar se nuk mund të zbulohen më shumë detaje.

Deputeti Sajkoski pyeti cilat janë ndërmarrjet që janë debitorë të dyshimtë, sa janë, janë 29 apo 51, dhe ku përfunduan paratë nga banka?

“Ne kemi një numër të madh të ndërmarrjeve që janë subjekt i inspektimit, sepse një pjesë e provave tashmë janë siguruar, dhe të tjerët janë në listën për të cilën duhet të sigurohen provat. Përndryshe, ne nuk do ishim të interesuar se ku përfunduan paratë dhe ne po ndjekim gjurmët e parave, sepse pa atë nuk do të jemi në gjendje të mbyllim hetimin”, tha Arafat Muaremi, drejtori i Policisë Financiare. FLAKA

 

Desk
By Desk November 13, 2020 21:38