Mungesa e fuqisë punëtore të kualifikuar në industrinë përpunuese

Mungesa e fuqisë punëtore të kualifikuar në industrinë përpunuese

Ndikim më të madh mbi përkufizimin e vëllimit të prodhimit në industrinë përpunuese kanë mungesë të fuqisë punëtore të kualifikuar ( 26,8 për qind), kërkesa e pamjaftueshme vendore dhe e huaj me nga 16,6 gjegjësisht 14,9 për qind, si dhe mjedisin ekonomik të pasigurt me 10,7 për qind.

Enti Shtetëror i Statistikës sot publikoi se sipas vlerësimit të udhëheqësve të subjekteve afariste, treguesi i besimit në industrinë e përpunimit në prill lidhur me marsin e këtij viti është rritur për 0,1 për qind dhe arrin 20,8 për qind, ndërsa në krahasim me prillin e vitit të kaluar është rritur për 1,5 pikë procentuale.

Gjysma e vlerësimit për gjendjen ekonomike të firmave të industrisë përpunuese në prill në krahasim me marsin e këtij viti udhëheqësve të formave nga ky sektor të cilët presion të rritet numri i të punësuarve.

Shfrytëzimi mesatar i kapaciteteve të subjekteve afariste në prill të këtij viti arrin 69,5 për qind nga shfrytëzimi normal.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 15 Maj, 2019 19:48

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.