Murtezani: Nuk do të mund të merret më energjia elektrike nga rrjeti europian, të vendosen në funksion të gjitha kapacitetet e brendshme

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 5 Korrik, 2022 21:27

Murtezani: Nuk do të mund të merret më energjia elektrike nga rrjeti europian, të vendosen në funksion të gjitha kapacitetet e brendshme

Nëse EMV nuk siguron 100 për qind të nevojave për energji elektrike, vendi mund të përballet me mungesë energjie, përcjell FLAKA.

Edhe pse Qeveria garanton se nuk ka dimër të ashpër, por pa kufizime, personi i parë i MEPSO-s, Murtezani, apelon tek autoritetet që të përgatisin të gjitha kapacitetet dhe të mbulojnë nevojat nga prodhimi vendas, sepse këtë herë nuk do të jetë e mundur për të nxjerrë energji elektrike nga rrjeti evropian për të mbuluar mungesat.

Pritet që çmimi i energjisë elektrike në bursë të thyejë rekorde edhe në periudhën e ardhshme.

Sipas Murtezanit, kjo nuk do të thotë se do të ketë stabilizim në të ardhmen e afërt. Kompanitë vendase që janë në tregun e hapur, në vetëm dy muaj kostot e energjisë elektrike janë rritur me mbi 40 për qind.

Ata frikësohen se në periudhën e ardhshme do të dyfishohet. Ata kërkojnë që shteti të gjejë një mënyrë që të paktën të ulë kompensimin që këto kompani paguajnë për transmetimin dhe shpërndarjen.

Energjia elektrike është shtrenjtuar me mbi 40 për qind për bizneset e vogla, të cilat përpiqen të mos vendosin çelës në derë.

Kohë më parë, shteti e obligoi EMV-në që të gjejë një mënyrë për të mbuluar plotësisht nevojat për energji elektrike, në mënyrë që të mos ketë nevojë për import. Termocentralet shtetërore deklaruan se po punohet për sigurimin e sasive. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 5 Korrik, 2022 21:27