NASA publikon foto spektakolare të Jupiterit

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 8, 2020 22:54

NASA publikon foto spektakolare të Jupiterit

Sonda e NASA, Juno, ka qenë në orbitën e Jupiterit që nga korriku i vitit 2016.

Sonda duhej të ishte kthyer në Tokë në vitin 2018, por misioni ishte zgjatur. Për fat të keq për adhuruesit e hapësirës, ​nuk kanë pasur mundësinë ti shohin fotot mbresëlënëse të Juno-s nga Jupiteri deri më 17 shkurt të këtij viti, të cilët NASA tani i ka publikuar.

Veçanërisht të dukshëm në figurë janë shiritat e gjatë dhe të hollë që drejtojnë nga lart poshtë në figurë. Rripat janë grimca të turbullt që ngjiten mbi retë e Jupiterit. Sidoqoftë, ne ende nuk dimë më shumë rreth këtyre grimcave. Në kohën e xhirimit, anija kozmike ishte afërsisht 25,000 kilometra mbi retë e planetit.

Si shumica e fotove të tilla të bëra në hapësirë, kjo foto është shumë e përpunuar. 

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 8, 2020 22:54