Ndryshimet klimatike u shkaktojnë probleme kultivuesve të duhanit

Ndryshimet klimatike u shkaktojnë probleme kultivuesve të duhanit

Zona më të vogla dhe rendimente më të vogla pritet nga korrja e duhanit në Strumicë të këtij viti. Sipas prodhuesve të duhanit, arsyeja është klima, por edhe interesi më i ulët për duhanin dhe bujqësinë në përgjithësi, përcjell FLAKA.

Sipas ekspertëve, çelësi i kësaj situate është përmirësimi drastik i situatës në bujqësi. Duhen Çmime të garantuara që do të tërheqin të rinjtë në këtë kulturë industriale.

Çmimi mesatar i duhanit të shitur në Strumicë vitin e kaluar ishte rreth 220 denarë. Ky çmim nuk është i keq për prodhuesit e duhanit, por as nuk është motivues. FLAKA

BURIMI: TV TELMA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 17 Tetor, 2019 20:51

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.