Në gjinekologjinë e Prilepit, shtatë persona të infektuar me Kovid-19

Në gjinekologjinë e Prilepit, shtatë persona të infektuar me Kovid-19

Reparti gjinekologjik dhe obstetrikës në Prilep nuk do të mbyllet, pavarësisht se 7 persona nga ky departament, 4 infermierë dhe 3 motra medicinale, janë të infektuar me Kovid 19. Punonjësit u infektuan me një nga infermierët që fillimisht kishin simptoma të një ftohjeje të butë dhe nuk ka pasur dyshim se ishte një koronavirus, përcjell FLAKA.

Drejtori Dragan Bogoeski thotë se janë testuar të gjithë profesionistët e shëndetësisë në gjinekologji, dhe aktualisht 9 prej tyre ishin në izolim për shkak të mundësisë së shpërthimit të tyre, sepse ata ishin në një marrëdhënie më të ngushtë me ata që tani janë të sëmurë. Departamenti tani punon vetëm për lindjen e fëmijëve dhe urgjencave.

“Aktualisht, stafi i pranishëm është duke punuar me pacientë të pajisur me të gjitha pajisjet mbrojtëse, maska, doreza, vezirë. Me këtë, do të doja të përmendja që është minimizuar mundësia dhe rreziku për t’u sëmurë ose infektuar dikush prej pacientëve që shkojnë për ekzaminim në departamentin e gjinekologjisë, si dhe pacientët që qëndrojnë në departamentin e gjinekologjisë ”, tha Dragan Bogoeski, drejtor i Spitalit të Përgjithshëm Prilep.

Sipas drejtorit Bogoevski, deri më tani nuk është bërë ekzaminim i të gjithë punonjësve në spital, e as nuk jenë testuar pacientët që janë shtrirë në gjinekologji sepse sipas analizave të kryera, nuk ekzistonte rreziku që ata të merrnin Kovid 19.

“Sipas rekomandimeve dhe ekzaminimeve të epidemiologëve, asnjë pacient i vetëm nuk ishte në rrezik të infeksionit, sepse stafi punon me të gjithë pacientët të mbrojtur nga pajisjet e duhura mbrojtëse. Është analizuar e tërë lidhja e pacientëve që janë në departamentin e gjinekologjisë, se nuk ka pasur kontakte me punonjësit e tjerë shëndetësorë nga spitali”, shtoi Bogoevski.

Qendra për Shëndet Publik – Prilep thotë se punonjësit që kishin kontakte nga rreziku i mesëm dhe i lartë me rastet e konfirmuara, ishin vendosur në izolim brenda 14 ditëve. Gjatë ditës së sotme, ekipet e tyre do të dezinfektojnë të gjitha dhomat në Departamentin e Gjinekologjisë dhe Obstetrikës.

Sot në Prilep ka 4 raste të reja të Kovid 19, dhe një pacient 82-vjeçar vdiq në Repartin e Sëmundjeve Infektive në spitalin e Prilepit. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 30 Qershor, 2020 21:59

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.