Në kopshte deri më tani pozitivë në koronavirusin 33 fëmijë dhe 109 punonjës

Desk
By Desk October 30, 2020 14:15

Në kopshte deri më tani pozitivë në koronavirusin 33 fëmijë dhe 109 punonjës

Që nga hapja e kopshteve më 9 shtator deri më sot, janë regjistruar gjithsej 33 fëmijë pozitivë në koronavirus dhe 109 punonjës. Aktualisht, në izolim janë 107 punonjës dhe 650 fëmijë, informoi Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska. Ajo thekson se numri më i madh i fëmijëve në izolim është për shkak të faktit se një kujdestar ose edukator pozitiv në izolim tërheq një grup të tërë me të paktën 15 fëmijë dhe një nga kolegët e tij.

Shahpaska vlerësoi se situata në kopshte është nën kontroll dhe se, siç tha, mund të shihet nga numri i rasteve pozitive dhe personave në izolim duke pasur parasysh se aktualisht rreth 11 mijë fëmijë janë kujdesur në këto institucione.

“Kur flas për izolim, nuk dua që publiku të keqinformohet. Ky është numri i përgjithshëm i njerëzve të vendosur në izolim për shkak të kontakteve. Ata nuk janë pozitivë. Theksoj se njerëzit që janë të vendosur në izolim nuk janë pozitivë. Ne themi se situata është e qëndrueshme bazuar në faktin se 11 mijë fëmijë janë aktualisht në kopshte. Nga ata 11,000, rreth 650 fëmijë janë në izolim. Ne jemi duke e vëzhguar nga afër situatën dhe si situata epidemiologjike zhvillohet, kështu do të zhvillohen edhe vendimet e marra nga ministria dhe qeveria”, tha Shahpaska duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve pas nënshkrimit të marrëveshjes për grant për ndërtimin dhe rikonstruimin e kopshteve me kryetarin e Gostivarit, Arben Taravari.

Në Komunën e Gostivarit që nga hapja e kopshteve janë regjistruar tre punonjës pozitivë dhe një fëmijë.

Kjo siç theksoi kryetari i Komunës, Arben Taravari tregon se përderisa respektohen protokollet për punë, epidemia nuk do të përhapet.

Ai beson se si filluan me punë kopshtet dhe mësimi me prani fizike për fëmijët deri në klasën e tretë, të gjithë fëmijët duhet të kishin shkuar në shkollë.

“Unë mendoj se shkollat ​​duhet të kishin filluar me kapacitet të plotë vetëm me orë të shkurtuara, ndërsa të gjithë nxënësit duhet të shkojnë në mësim, sepse nëse ata i përmbahen protokolleve, unë jam optimist se gjithçka do të kalonte pa pasoja të mëdha”, tha Taravari.

Desk
By Desk October 30, 2020 14:15