Në Maqedoni, disa nga ata të infektuar me koronavirus do t’u jepet plazma e gjakut nga tashmë të kuruarit

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 3, 2020 22:37

Në Maqedoni, disa nga ata të infektuar me koronavirus do t’u jepet plazma e gjakut nga tashmë të kuruarit

Në Maqedoni, metoda e dhurimit të plazmës së gjakut nga një i shëruar nga koronavirus te të infektuarit nga virusi do të fillon të aplikohet, tha Ministri Venko Filipçe, përcjell FLAKA.

“Ka disa studime që tregojnë se plazma e gjakut e atyre që trajtohen me virus koronavirus prek pozitivisht të infektuarit. Tashmë kemi filluar përgatitjet për Institutin e Transfusiologjisë, protokolli sipas të cilit plazma duhet të merret nga ato të kuruara tashmë është duke u përgatitur. Protokolli do të jetë gati të hënën, dhe sipas rekomandimeve, ai do t’u jepet pacientëve të infektuar”, tha Filipçe. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 3, 2020 22:37