Në prag të sezonit turistik, në Prishtinë promovohen Ditët e Sarandës

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 11 Maj, 2022 19:13

Në prag të sezonit turistik, në Prishtinë promovohen Ditët e Sarandës

Saranda do të mirëpresë turistët nga Kosova të cilët do të zgjedhin sivjet për ta vizituar këtë pikë të bukur turistike në bregdetin e kaltër shqiptar.

Kështu u tha me rastin e promovimit të Ditës së Sarandës sot në Prishtinë, ku u promovuan artizanale dhe bukuritë e bregdetit shqiptar.

Kreu i bashkisë Sarandë Adrian Gurma tha se mirëpresin turistët nga Kosova, të cilët do t’ia mësyjnë sivjet bregdetit të bukur shqiptar.

“Qytetarët e Kosovës kane qenë dhe janë frymëzimi i ekonomisë së bashkisë. Në kohën më të keqe, atë të pandemisë, ata kanë vizituar Sarandën dhe u jemi mirënjohës. Ne ju mirëpresim në Sarandë, këtë të mirë duhet t’ia kthejmë Kosovës”, tha ai.

Ndërsa, ministrja e Industrisë, Tregtisë dhe Ndërmarrësisë, Rozeta Hajdari u ka bërë thirrje qytetarëve kosovarë që këtë verë të zgjedhin Sarandën si destinacion të rëndësishëm turistik.

“Saranda është vendi që qytetarët e Kosovës e frekuentojnë. U jemi mirënjohës që gjatë luftës na keni pritur, uroj që të kemi më shumë projekte në aspektin e industrisë, gastronomisë dhe turizmit, dhe t’i realizojmë ato dhe të mos të mbesin vetëm fjalë. Ftoj qytetarët e Kosovës të vizitojnë bukuritë e Sarandës”, tha ajo.

Një fjalë rasti mbajti edhe i pari i Prishtinës Përparim Rama, i cili ftoi turistët shqiptarë të vijnë këndej kufiri për të marrë pjesë në festivalet e ndryshme, sikurse “Sunny Hill”.

“Kam menduar që di shumë për Shqipërinë, sot mësova shumë gjëra për plazhin e Sarandës, traditën, festivale të shumta si festivali “Mandarina”, plazhi te Syri i kaltër. Mendoj se të gjitha këto duhet t’i vizitoni. Të gjithë qytetarët e Shqipërisë mendoj që duhet ta vizitojnë edhe Prishtinën, sepse edhe ne kemi disa festivale, si “Sunny Hill” që do të mbahet shumë shpejt”, tha Rama.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 11 Maj, 2022 19:13