Neloska i kërkon Filipçes të izolojë të gjithë stafin në Infektiv dhe të sigurojë pajisje për të gjithë mjekët

Neloska i kërkon Filipçes të izolojë të gjithë stafin në Infektiv dhe të sigurojë pajisje për të gjithë mjekët

Askush nuk është i kursyer, askush nuk ka ndërtuar imunitet ndaj këtij virusi, thotë magjistrja e shëndetit publik, Lençe Neloska në një paraqitje në Top Tema në Telma, përcjell FLAKA.

Ajo i bëri thirrje Ministrit të Shëndetësisë, Venko Filipçe, se nesër personat që janë në vijën e parë në luftën kundër koronavirusit, punonjësit e shëndetit nga Klinika e Sëmundjeve Infektive të izolohen në një hotel afër Klinikës së Sëmundjeve Infektive, për tu mbajtur me vëmendje të veçantë, për të ata nuk kanë asnjë kontakt me familjet e tyre që të kenë pajisje të lartë dhe të kërkojnë pjesë të panumërta të pajisjeve mbrojtëse për mjekët nga kujdesi shëndetësor sekondar, dorezat dhe maska, në mënyrë që të mund të mbrohen gjithashtu.

Ajo tha se testimi në masë duhet të bëhet, së pari midis punonjësve shëndetësorë siç rekomandohet nga Organizata Botërore e Shëndetit. Ajo pretendon se punonjësit e kujdesit shëndetësor mund të mos e kanë ndjekur protokollin e pajisjeve në fillim, por tani ajo pretendon se të gjithë profesionistët e shëndetësisë ndjekin protokollet. Ai vëren se ata po kërkojnë pajisje vetë, përmes kontakteve personale. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 6 Prill, 2020 21:03

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.