Nëse Nikolla Gruevski merr pjesë në zgjedhje, sa vota do t’i marrë VMRO-DPMNE-së – përgjigjet Aleksandar Nikolloski

Redaksia
By Redaksia 25 Shtator, 2023 20:44

Nëse Nikolla Gruevski merr pjesë në zgjedhje, sa vota do t’i marrë VMRO-DPMNE-së – përgjigjet Aleksandar Nikolloski

“Të martën e kemi pasur mbledhjen e Komitetit Ekzekutiv, të enjten kemi pasur mbledhjen e KQ-qartësisht ka mendim dhe mbështetje të pandarë për kryetarin e partisë në atë që po bën, sepse njeriu po sjell të vërtetën për opinionin dhe partia duhet ta përfundojë këtë proces të katarsisit, i cili filloi në tetor të vitit 2018 kur Sasho Mijallkov u përjashtua nga anëtarësia në parti dhe përfundon tani”, thotë nënkryetari i VMRO-DPMNE-së, përcjell FLAKA.

Postimi në Facebook i liderit të VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski, me të cilin ai i është përgjigjur paraardhësit të tij Nikolla Gruevski, nuk është shpërndarë nga një nga nënkryetarët e partisë, anëtarë të Komitetit Ekzekutiv, së paku dy kryetarë të komunave të Shkupit, si dhe kryetarë komune. A mund të jetë ky tregues se uniteti në VMRO-DPMNE nuk është në nivelin për të cilin flet Mickoski – ishte një nga pyetjet e nënkryetarit të partisë opozitare, Aleksandar Nikolloski, në intervistë për “360 gradë” në MRT 1.

Nikolloski: Kush dhe si është aktiv në rrjetet sociale. Për shembull, unë jam më shumë në Facebook, më pak në Twitter, të paktën në Instagram…

360°: Por, nënkryetari specifik publikoi një postim krejtësisht neutral për temën e konfliktit Mickoski-Gruevski.

Nikolloski: Të martën e kemi pasur mbledhjen e Komitetit Ekzekutiv, të enjten e kemi pasur mbledhjen e KQ – qartë se ka mendim dhe mbështetje të pandarë për kryetarin e partisë në atë që po bën, sepse njeriu po sjell e vërteta për opinionin dhe partia duhet ta përfundojë këtë proces katarsisi, i cili filloi në tetor 2018 kur Sasho Mijallkov u përjashtua nga anëtarësimi në parti, tani po përfundon. VMRO-DPMNE e ka atë praktikë të pastrimit të herëpashershëm, të katarsisit të herëpashershëm, që të mund të ecë përpara dhe deri më tani është e vetmja parti politike që ka arritur ta bëjë këtë.

Sipas Nikolloskit, “betejat” në LSDM mes Branko Cërvenkovskit dhe Zoran Zaev dhe Dimitar Kovaçevskit janë shumë më të ashpra, por ato mbahen në prapaskenë. Nikolloski thotë se në VMRO-DPMNE janë transparentë, sepse mendojnë se opinioni duhet t’i dijë qëndrimet e lidershipit aktual.

Ai thotë se në periudhën 2017-2018 partia ishte në një disfatë dramatike në zgjedhjet lokale, me 9.5 milionë euro borxh zyrtar, me një grup deputetësh jashtë Kuvendit, me deputetë në paraburgim, të stigmatizuar në shtëpi, në marrëdhënie jashtëzakonisht të këqija me median etj.

“Nga kjo mund të arrihet një situatë e një fitoreje bindëse pas vetëm tre vjetësh në zgjedhjet lokale, e cila do të pensionojë Zoran Zaev dhe të gjithë ekipin e parë të LSDM-së, me përjashtim të Oliver Spasovskit, dhe do ta sjellë partinë deri tani në vlerësimi më i lartë i opinionit të të gjitha anketave publike, mendoj se nuk mund të interpretohet në asnjë mënyrë përveçse si sukses, në kushtet kur anëtarë të shumtë të partisë nga ish-liderët bënë gjithçka që të mos ndodhte, ishin mysafirë të shpeshtë, sidomos në Zoran Zaevit, janë në komunikim të shpeshtë me LSDM-në e sidomos me BDI-në, mbi të gjitha me Ali Ahmetin dhe Artan Grubin… Dhe këto gjëra duhet thënë qartë dhe publikisht, sepse pas fitores në zgjedhjet parlamentare do të ketë katarsis dhe pastrimin e Maqedonisë nga praktikat e këqija që kanë ndodhur në të kaluarën”, thotë Nikolloski.

Për deklaratën se Gruevski, megjithatë, shfaqet me një vlerësim të caktuar në sondazhe, e Mickoski e quan “fantazmë nga e kaluara”, edhe pse në atë kohë ishte këshilltar dhe drejtor i tij në ELEM, dhe se Nikolloski mund të jetë edhe duke e konsideruar djalin e tij politik, nënkryetari i VMRO-DPMNE-së përgjigjet se Gruevski ka pasur momente të mira në periudhën e qeverisjes dhe se reagimet ndaj tij kanë të bëjnë me gjërat që ndodhin në një periudhë kur VMRO-DPMNE është në opozitë, e kjo është jashtë teme tani.

“Nëse keni vendosur të tërhiqeni nga partia, të jepni dorëheqjen, atëherë është e logjikshme të mos ndërhyni në punën e partisë dhe as të ndërhyni në jetën politike. Ose për ta bërë transparente, formoni një lëvizje, një parti politike, pastaj bëni ofertën tuaj. Të tilla prapaskenat janë diçka që Maqedonisë e ka lodhur, po ndodhin 32 vjet, populli nuk ka më besim në asgjë”, thotë Nikollovski.

Në pyetjen – sa vota do t’i merrte Gruevski VMRO-DPMNE-së nëse konflikti vazhdon dhe ai drejtpërdrejt ose indirekt vendos të marrë pjesë në zgjedhjet parlamentare, Nikolloski thotë:

“Mendoj se VMRO-DPMNE nuk do t’i marrë vota, sepse partia është unike dhe mbështetja e shumicës së popullit është e qartë”. FLAKA

Redaksia
By Redaksia 25 Shtator, 2023 20:44