“Nëse nuk ka zgjidhe në dhjetor me Bullgarinë, Maqedonia e Veriut do të mbetet e izoluar”

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 2 Nëntor, 2021 22:36 Updated

“Nëse nuk ka zgjidhe në dhjetor me Bullgarinë, Maqedonia e Veriut do të mbetet e izoluar”

Bujar Osmani, minitër i Punëve të Jashtme në Maqedoninë e Veriut, në “Programi 200”, ka folur në lidhje me procesin me Bullgarinë, ku ka theksuar se nëse nuk do të ketë një zgjidhje në dhjetor, vendi do të mbetet i izoluar, shkruan Alsat.

Osmani, ka thënë po ashtu se nëse nuk do të bëhet zgjidhja në dhjetor, edhe Shqipëria do të fillojë të shkëputet nga paketa.

“Askush nuk mund të jetë i sigurtë se do të ketë një zgjidhje në dhjetor, por se nuk do të ketë zgjidhje nëse do të destabilizohet qeveria pa një alternativë të sigurtë kjo është e sigurtë. Ne kemi një mundësi në dhjetor, mendojmë se ka kushte për të mbajtur mbledhjen e parë ndërqeveritare atëherë, dhe ne duhet ta shfrytëzojmë këtë momënt. Nëse nuk do të bëhet në dhjetor, sigurisht se Shqipëria do të fillojë të shkëputet nga paketa që do të ketë pasoja tjera për ne, do të krijohet një perspektivë e rrejshme se procesi Evropian po vazhdon, dhe Maqedonia e Veriut do të mbes e izoluar, e këtu pasojat do i kemi të gjithë ne”, ka thënë Bujar Osmani./ Alsat.mk

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 2 Nëntor, 2021 22:36 Updated

28
Nën
Rektori i Universitetit ka shkruar një postim pas reagimeve të shumta në rrjetet sociale, pasi...
28
Nën
Në vazhdën e forcimit të ekipit Taravari, sot Aleancës për Shqiptarët iu bashkangjit profesori me...
28
Nën
Nëna e dëshmorit Xhemil Abduramani nuk mund t’i mbajë lotët “Ku qajnë motrën për vellanë,...
28
Nën
Nga Aleanca për Shqiptarët thonë se ende nuk kanë ofertë konkrete nga ekzekutivi për përfshirjen...