Nëse përkeqësohet gjendja me CoVid-19, çerdhet do të mbyllen

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 20, 2020 17:06

Nëse përkeqësohet gjendja me CoVid-19, çerdhet do të  mbyllen

Vendimi nëse do të zbatohet qëndrimi ditor në shkolla do të merret nesër në Komisionin e sëmundjeve infektive. Propozimi fillestar i komisionit është që qëndrimi i plotë ditor të mos aplikohet, por kjo mundësi do të rishikohet sërish.

Kjo varet nga pasqyra epidemiologjike e të gjitha atyre ngjarjeve që ndodhin, në lidhje me vetë sëmundjen dhe ato kushte e kritere që duhen përmbushur për t’i hapur qëndrimet ditore”-tha Viktor Isjanovski, drejtore i Shtëpisë së shëndetit Shkup

Nëse pasqyra epidemiologjike përkeqësohet, autoritetet shëndetësore nuk përjashtojnë mundësinë e mbylljes së çerdheve.

Po, është e mundur është e tha edhe ministri, dhe të ndërmerren masa të caktuara dhe të jepen udhëzime të caktuara nga Komisioni drejt Qeverisë”-theksoi Viktor Isjanovski – Drejtor i Shtëpisë së Shëndetit Shkup.

Jemi duke monitoruar nga afër situatën dhe bazuar në zhvillimin e situatës epidemiologjike sigurisht që mbi të gjitha sipas qëndrimeve të Komisionit për Sëmundjet Ngjitëse, por edhe ne edhe Ministria e Shëndetësisë do t’i ndërtojmë vendimet në përputhje me situatën”-tha Jagoda Shahpaska – Ministre e Punës dhe Politikës Sociale.

Ministrja e Punës pohon se ka vende të lira në çerdhe, pavarësisht se numri i fëmijëve pritet të rritet këtë të mërkurë, kur prindërit duhet të kthehen në punë. Sipas analizës së punës, shumë fëmijë nuk shkojnë në çerdhe edhe pse janë të regjistruar. Nëse në ndonjë çerdhe ka nevojë për më shumë vende për fëmijë, ministrja tha se do të kërkohen hapësira alternative për klasat, siç janë qendrat kulturore ose vendet e tjera ku do të strehohen fëmijët. Alsat – M

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 20, 2020 17:06